23948sdkhjf

Nye børnemøbler udvikles op til møbelmessen

Copenhagen International Furniture Fair 2006 bliver omdrejningspunktet for en helt ny og spændende designbegivenhed. Fem udvalgte designere/tegnestuer er inviteret til at give deres bud på ”Det stimulerende børnemøbel”.
En stol er ikke længere bare en stol – det er et bord heller ikke. Specielt ikke, når det drejer sig om vore børn, hvor intet længere er godt nok.

Møbler undergår i disse tider samme udvikling, som legetøjet i sin tid gjorde. Det skal ikke kun være funktionelt, det skal også stimulere. Børns trivsel, kreativitet og lærevillighed er i den grad i fokus. Og nu også under Copenhagen International Furniture Fair, der afholdes i Bella Center i dagene 4.-7. maj 2006.

Fem danske designere og tegnestuer er særligt indbudt til at give hver deres bud på et nyt møbel, der kan stimulere børn.

- ”Det stimulerende børnemøbel” er ikke en konkurrence, men en bunden opgave til deltagerne. Opgaven går ud på at udvikle et møbel til børn, der i særlig grad appellerer til deres kreativitet og lærelyst, og som også skærper disse karaktertræk, forklarer direktør Keld Korsager, Foreningen Dansk Møbelindustri, der sammen med Bella Center står bag tiltaget.

Møblet skal både kunne opfylde en praktisk funktion og derudover stimulere barnets – eller børnenes – psykiske velvære, trivsel og udvikling. Det er med andre ord ikke et multifunktionelt møbel i gængs forstand, hvor to eller flere praktiske funktioner er forenet i et og samme møbel, der efterlyses. Det er meget mere end det.

- Alle deltagere modtager et honorar for deres medvirken, og deres navne vil først blive offentliggjort, når resultaterne vises offentligt under Copenhagen International Furniture Fair 2006. De fem forslag vil blive præsenteret som prototyper på møbelmessen, hvor en særlig jury vil bedømme forslagene og derefter udpege et vindermøbel, slutter Keld Korsager.

Vindermøblet vil naturligvis få særlig opmærksomhed og hæder på messen, men modtager ikke nogen præmiesum eller lignende i øvrigt.

Kilde: Copenhagen International Furniture Fair – http://www.furniturefair.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063