23948sdkhjf

Lean vinder frem

Lean management er kommet for at blive. Flere og flere virksomheder hælder efterhånden til konceptet, der for alvor kan effektivisere produktiviteten.
Tre ud af fire virksomheder har vendt sig mod lean management, og gevin-sterne er ikke til at tage fejl af. I alle tilfælde ikke hvis man spørger den dan-ske medicokoncern Radiometer, der efter at være overtaget af amerikanske Danaher fik introduceret lean, og det har givet imponerende resultater.

Koncernens driftsresultat er i det første hele regnskabsår efter Danahers overtagelse og indførslen af lean-princippet blev øget med 20 procent, mens produktiviteten i form af lavere kostpriser er øget med 16 procent, fremgår det af Dagbladet Børsen.

Effektiviseringsgevinsterne har ikke betydet afskedigelser. Der har derimod været vigtigt for koncernen at sikre medarbejderne, så de har haft motiva-tionen til at gennemføre effektiviseringerne.

Samtidig har indførslen af lean-princippet sat spørgsmålstegn ved gevinsten ved at udflytte produktion og sat globaliseringen i nyt lys.

- Hvis produktionen følger fundamentalt forkerte processer, hjælper det ikke meget at lægge dem ud til lavtlønslande. Jeg vil påstå, at i langt de fleste tilfælde kan danske virksomheder hente mindst halvdelen af besparelserne ved at implementere lean i stedet for, siger Peter Kürstein, adm. direktør for Radiometer, til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078