23948sdkhjf

Fyrede ansatte og skar i lønnen: Inventarproducent i milliontab

Ordrerne blev annulleret i bunker. Ansatte fyret og sendt hjem. Lønnen sat ned. Coronakrisen har været hård og voldsom for den familieejede virksomhed Riis Retail, der designer og sælger butiksinventar over hele verden.

Det kan i høj grad aflæses i et nyt årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2019/20.

Her dykkede omsætningen i Riis Holding A/S fra 332 mio. kr. til 211 mio. kr., mens flere års store overskud blev forvandlet til et minus på 18 mio. kr.

Riis Retail sælger blandt andet butiksinventar i hele verden til store kæder som Joe & The Juice, Skoringen og Bestseller samt til hoteller og caféer. Men netop detail, - restaurations- og hotelbranchen har været hårdt ramt af covid-19 på grund af lukkede butikker og lunkne forbrugstal.

Derfor blev investeringer i nyt inventar og nye butikker sat gevaldigt i bero. Det tvang tidligere på året Riis Retail til at fyre 40 ud af 130 ansatte på hovedkontoret i Kolding.

Samtidig er Riis Retail udfordret af en mere strukturel ændring i detailbranchen. Skiftet mod mere nethandel øger ikke just efterspørgslen på butiksinventar. Derfor satser Riis Retail blandt andet mere på kontorindretning.

- Koncernens ledelse har afledt af den reducerede ordreindgang igangsat en større transformation og investering i fremtiden, der blandt andet har omfattet bearbejdning af nye kundeemner, omkostningsreduktioner og tilpasning af medarbejderstaben, skriver ledelsen i regnskabet.

Langsom genopretning

Riis Retail er ejet af adm. direktør Kristian Riis og hans søster. Deres far, stifter Søren Riis, er bestyrelsesformand. Han grundlagde virksomheden i 1965.

Gennem de senere år har familien tjent pæne millionbeløb på livsværket. Inden coronakrisen ramte, var gået fem år med et samlet overskud på 54 mio. kr.

Forventningen er, at covid-19 fortsat vil sætte sit præg på detailhandlen og dermed en række af Riis Retails primære kunder. Derfor regner ledelsen med en gradvis, langsom genopretning af efterspørgslen.

- Ledelsen er dog fast besluttet på at finde nye veje i et svært marked og være klar til at servicere de primære kunder, når markederne er på den anden side af covid-19, står der i regnskabet.

Riis Retail forventer et positivt resultat i indeværende regnskabsår.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078