23948sdkhjf

Pilotcertificering af Kronborg og Fussingø Statsskovdistrikter

Miljøministeren har besluttet at certificere Kronborg og Fussingø i henhold til de to mest udbredte, internationale skovcertificeringssystemer, FSC og PEFC.
NEPCon er i samarbejde med det svenske firma BMG Trada og den amerikanske organisation Rainforest Alliance blevet valgt til at gennemføre vurderingen af skovdriften i Kronborg og Fussingø Statsskovdistrikter, som kan føre til henholdsvis FSC- og PEFC-certificering.

Evalueringen forventes gennemført i sidste halvdel af november.

Begge certificeringssystemer er en uafhængig tredjeparts evaluering af skovdriftens kvalitet i bred forstand. Systemerne efterprøver, om driften lever op til en række krav om sociale hensyn, arbejdsmiljø, natur- og miljøbeskyttelse samt skovproduktion og økonomi. Selv om FSC og PEFC ofte anses for at være konkurrerende systemer kan der være god fornuft i certificering efter både FSC's og PEFC's normer for god skovdrift.

Det koster ikke meget ekstra i forhold til en enkelt certificering, og giver til gengæld adgang til næsten hele markedet for certificerede skovprodukter.

- Efter at have medvirket til FSC-certificering af ca. 6 millioner hektar statsskove i andre lande omkring Østersøen er det en særlig glæde for os at deltage i certificeringsprocessen af de første statsskove herhjemme. Det er flot, at et lille skovland som Danmark også går ind og på en meget konkret måde signalerer et medansvar for en bæredygtig udvikling af verdens skove, siger Peter Feilberg, som er hovedansvarlig for evalueringen.

Statsskovene er i øjeblikket i en omstillingsproces, hvor skovene skal konverteres i mere naturnær retning. Det betyder blandt andet, at der kommer større fokus på hjemmehørende træarter i skovene, og at de enkelte bevoksninger bliver mere varierede.

For at tilgodese skovnaturen vil der desuden på sigt være flere rigtigt gamle træer og mere dødt ved i skovene.

NEPCon har allerede gennemført en forundersøgelse (præevaluering), hvis formål var at hjælpe styrelsen med at afdække eventuelle behov for ændringer i skovdriften på de to distrikter.

NEPCon står også bag den uafhængige evaluering af Nordjyllands Amts skove, som sidste år førte til den første FSC-certificering af offentlig skov i Danmark

Kilde: NEPCon. http://www.nepcon.net

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176