23948sdkhjf

Forsvarer kræver spionagesag i Velux afvist

Forsvareren til den tyske erhvervsmand, der sammen med en tidligere Velux-chef sidder på anklagebænken i en sag om påstået industrispionage mod vinduesgiganten, smed onsdag lidt af en bombe i retten.

Det skriver Finans.

Stefan Reinel, der repræsenterer erhvervsmanden, argumenterede onsdag for, at der ikke findes noget lovgrundlag for, at anklagerne mod hans klient skal behandles af en dansk domstol, og derfor bør Retten i Helsingør ifølge ham afvise sagen. Baggrunden for påstanden er, at den tyske erhvervsmand ingen tilknytning har til Danmark, samt at de påståede forbrydelser skulle være foregået i Polen og Tyskland.

Jan Aarup, der forsvarer den tidligere Velux-chef, mente også, at retten skulle afvise de anklager mod hans klient, der drejer sig om forsøg på salg af forretningshemmeligheder. Her argumenterede Jan Aarup ifølge avisen for, at det blandt andet ikke var bevist, hvorfra den tidligere Velux-ansatte havde sendt et dokument til erhvervsmanden, og at det altså kunne være sket under en forretningsrejse til udlandet.

Der falder dom i Velux-sagen tirsdag. De to tiltalte, der begge er beskyttet af navneforbud, nægter sig skyldige.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.189