23948sdkhjf

Sverige hitter

Danske virksomheder har succes med eksport over Øresund. Eksporten til Sverige er steget de sidste år, men det er ikke altid bare sådan lige at sælge til nabolandet. Det har Belki Teknik måtte sande.
Der er gang i eksporten til det svenske marked. Sidste år ekspor-terede danske virksomheder for 60 milliarder kroner til Sverige, og forventningen er, at tallet vil stige 15 procent i år, skriver Erhvervs-Bladet.

Det er især danske komponenter til industrien og byggesektoren, der er eftertragtede på det svenske marked.

Det er dog ikke altid sådan lige at sælge til nabolandet. Heller ikke selvom man har allieret sig med en lokal agent. Det opdagede filter-specialisten Belki Teknik, da virksomheden gik ind på det svenske marked.

Efter fire år har virksomheden endnu ikke fået rigtig gang i salget, og det har Belki Teknik nu taget konsekvensen af. Virksomhedens svenske agent har ikke vidst nok om produktet, og det har gjort opgaven vanskelig.

- Vi er blevet kloge af skade. Vi har derfor besluttet at vores agent får en produktkonsulent ved sin side, så han blive bedre til at forstå, hvad han sælger, siger salgsdirektør Mikael Schultz, Belki Teknik, til avisen.

Forventningen er, at det nye fokus på at uddanne og vejlede den svenske agent vil forbedre salget, så Belki Teknik i fremtiden får den forventede succes på det svenske marked.

Sverige er i dag Danmarks næststørste eksportmarked lige efter Tyskland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063