23948sdkhjf

Stark har finger med i spillet i bæredygtige Bendixminde-huse

Hvordan gør vi byggeriet mere bæredygtigt og mindre belastende for klimaet?

Den udfordring er Brdr. Thybo Ejendomsudvikling sammen med bygherren Koncenton godt i gang med at løse med byggeriet af 35 bæredygtige rækkehuse i Bendixminde uden for Odder.

Rækkehusene, der også kaldes Terrassehusene, skal stå færdige i august 2021 og leve op til meget høje krav for bæredygtighed. Projektet er tilmeldt Den frivillige bæredygtighedsklasse og har desuden fået Svanemærke-licens fra Miljømærkning Danmark.

Og så har byggecenterkæden Stark en finger med i spillet. Stark er ikke alene totalleverandør på projektet, men har også hjulpet med at finde nogle af sine egne kunder til blandt andet jord- og støbearbejdet, ligesom byggecenterkæden har kunnet rådgive om bæredygtige byggematerialer.

– Det har været et supergodt samarbejde med Stark. Vi har brugt dem som sparringspartner, og den erfaring, som Stark har med at bygge bæredygtigt, var vigtig. De har hjulpet os med at udvælge de bedste produkter inden for bl.a. svanemærkede produkter, hvor der er mange krav, man skal overholde. Vi har haft nøglepersoner tilknyttet, som vi har kunnet sparre med om udvælgelsen af de bedste produkter. De hjalp os med at lægge en plan, som gjorde det muligt at bygge fremtidssikrede boliger, fortæller Rasmus Kjær fra Brdr. Thybo Ejendomsudvikling.

Mange af byggeriets materialer skal leve op til skrappe bæredygtighedskrav, og Stark leverer blandt andet træelementer, mursten, mørtel, gips, vinduer, indvendige svanemærkede døre fra RAW, gulve og træbeton samt klinker. Ifølge byggecenterkæden er samarbejdet et godt eksempel på, hvordan Starks kompetencer kan bringes i spil i projektsammenhænge.

– Bendixminde er et godt eksempel på, hvordan Stark både kan og vil hjælpe bygherrer og håndværkere med at gøre det lettere at bygge bæredygtigt. Vi kan bidrage med totalløsninger, lige fra rådgivning over levering af de forskellige bæredygtige og certificerede byggematerialer til den nødvendige dokumentation for, at alt lever op til alle miljøkrav. På den måde sørger vi for, at det ikke er forbundet med ekstra udfordringer at bygge bæredygtigt, siger bæredygtighedschef i Stark Kristian Fribo.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079