23948sdkhjf

Morbidelli UNIX – super fleksibel CNC boring og beslåning

Et af de varme emner i produktionen lige nu er automatisering af montageafsnittet. En ny maskine, Morbidelli UNIX, fra LindLarsen gør det muligt at samle flere funktioner – også montagen, som typisk er et af de mere løntunge områder. Morbidelli Unix er derfor interessant for blandt andet inventar-producenter, køkkenfabrikker og plademøbelfabrikker.
Morbidelli Unix er en ny CNC-boremaskine, der har et bredere arbejdsområde end traditionelle CNC-maskiner på markedet, og den kan derfor være med til at effektivisere og optimere produktionen – også ved enkeltopgaver og mindre serier med varierende form og bearbejdningsmønster.

Optimeringen opnås ved, at man samler flere processer i én maskine og dermed sparer tid til håndtering. Herudover opererer UNIX stort set uden manuelle omstillingstider og bliver herved super-effektiv.

Morbidelli Unix kan både bruges som enkeltstående maskine med pendul-bearbejdning af plader med boring på 5 sider, skuffe- og lågefronter og skabskabinetter. Den kan også indsættes i en maskinlinie, hvor fx kabinetter kan bearbejdes – med boring, tilskæring og dyvelislåning. UNIX giver også mulighed for islåning af beslag, greb, hængsler mv.

Morbidelli Unix er også et godt bud på automatisering af produktionen, hvor man blandt andet kan opnå nedbringelse af lønomkostninger, en forøgelse af produktionskapaciteten og en lavere produktionspris.

Maskinen kan bestykkes alt efter de opgaver, den skal udføre. Til produktion af låger er den udstyret med et borehoved med individuelt kontrollerede spindler, som fra undersiden borer huller til hængsler, greb mv..

Borehovedet har lyn-skift af bor og kan nemt programmeres via CNC-styringen alt efter, hvilken type hængsler mv. der anvendes. Det gør maskinen meget fleksibel, og varierende ordrer kan produceres effektivt med et minimum af tid til omstilling.

Boring på emnets overside kan udføres med et borehoved ovenfra også med individuelle spindler. Unix kan desuden udstyres med automatisk ilægger-system samt magasin til automatisk isætning af hængsler. Med de mange optioner til Morbidelli Unix kan man således opnå en maskine, der kan tilpasses behovet i den enkelte produktion.

Kilde: LindLarsen. http://www.lindlarsen.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063