23948sdkhjf

Atbo præsenterer første Gubi Olsen-model

I august kom det frem, at Gubi-stifteren Bjarke Gubi Olsen havde valgt at stoppe samarbejdet med Gubi, og i stedet flytte designrettighederne til det genrejste Atbo.

Ved roret hos Atbo står Gubi Olsens anden søn, Sebastian Gubi, samt den tidligere Gubi-direktør Peter Mondrup, og den københavnske designvirksomhed er nu klar med sin første Gubi Olsen-model, i form af The Grand Piano Sofa.  

Sofaen blev oprindeligt designet i midtfirserne med inspiration fra den franske filmkunst, og er blandt de fem designs, der er overgået fra Gubi til Atbo. Men sidstnævnte varsler også et snarligt gensyn med designs, der har været ude af produktion i en årrække.

–  Atbos nye Gubi Olsen-kollektion inkluderer et udvalg af sofaer og daybeds, hvoraf nogle har været tilgængelig i mange år, mens andre vil blive reintroduceret, skriver Atbo i en pressemeddelelse.

Tilbage til den gamle ånd

Det er mere end 50 år siden, Bjarke Gubi Olsen begyndte at designe de møbler og lamper, der lagde grundstenene til Gubi, som sønnen Jacob Gudmund Olsen senere overtog. Virksomheden har udviklet sig til et milliardforetagende, og for to år siden solgte Jacob Gudmund Olsen 60 pct. af aktierne til kapitalfonden Axcel, men nu er det altså slut med at producere og sælge de designs, virksomheden udsprang af.

Rettighederne til de fem designs, der stadig er i produktion, er i stedet overgået til Atbo, som den anden Gubi-søn, Sebastian Gubi, samt tidligere Gubi-direktør Peter Mondrup i 2019 overtog efter en konkurs og i dag har genrejst.

– Jeg ser meget frem til at være med på sidelinjen, når vi skal genoplive nogle af de gamle designs, som jeg kreerede for mange år tilbage, og som stadig har stor relevans i dag. Aftalen med Atbo giver mulighed for, at design- og produktudviklingen kan vende tilbage til den gamle ånd og identitet og de oprindelige værdier, som jeg grundlagde min designvirksomhed på i sin tid.  Med en lille designvirksomhed med et langsigtet perspektiv, hvor der ikke er langt fra tanke til handling, og det gode design og håndværk altid kommer i første række, er mulighederne uendelige, lød det i august fra Bjarke Gubi Olsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109