23948sdkhjf

Tyskerne og italienerne arbejder mest

Sammenlignet med andre europæiske lande, ser det ud til, at italienerne og tyskerne har flest overarbejdstimer. For mere end 80 %, er ekstra timer ganske normalt og for langt de fleste af disse medarbejdere, er der ingen kompensation for det ekstra arbejde, de yder.
Det siger en nylig rundspørge foretaget af online job- og karriereportalen, StepStone, der dækker 8.700 svar fra jobsøgere i syv europæiske lande.

I forhold til italienerne og tyskerne, er både danskerne, svenskerne og nordmændene langt mindre tilbøjelige til at arbejde ekstra timer. Cirka halvdelen, 51 %, af de danske respondenter, arbejder normalt mere end den officielle arbejdstid, det samme gør sig gældende for nordmændene, og for svenskerne gælder det med cirka 60 %.

Ikke alene er italienerne og tyskerne ikke blot dem, der oftest arbejder over, de arbejder også flest timer. Cirka 1/3 arbejder mindst 50 timer per uge sammenlignet med 16 % af de danske respondenter, og cirka 20 % af de svenske og norske medarbejdere.

Meningsmålingen er gennemført på StepStone’s online karrieresider og dækker 8.706 svar fra jobsøgere i Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Italien, Belgien og Holland.

Kilde: Pressemeddelelse fra StepStone.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063