23948sdkhjf

HP satser på træhuse

I weekenden præsenterer HP Træbyg for første gang en ny serie typehuse, som Vendsyssel-firmaet har udviklet i samarbejde med det københavnske arkitektfirma ONV Arkitekter MAA.
Præsentationen finder sted i Nibe, hvor HP Træbyg holder åbent hus og viser den første udgave af det nye koncept frem. Det er en kombination af godt design, kvalitetsmaterialer og høj funktionalitet til en overkommelig pris.

Et års udviklingsarbejde
Der ligger et års udviklingsarbejde bag de nye typehuse af træ.
Firmaet samarbejder med ONV Arkitekter. I det nye koncept er der 6 hustyper på 86-169 kvm. i 2-4 moduler. Systemet er fleksibelt, så man kan vælge et mindre hus fra starten og siden vælge et modul til og stadig have en helhed.

- Det er udviklet til det danske marked, men vi har allerede nu forespørgsler fra udlandet. Vi satser imidlertid på at få de nye typehuse til at slå an i Danmark, før vi overvejer en indsats på eksportmarkedet, siger HP Træbygs salgschef Bent Ladekjær.

Fabriksbyg er vejen frem
Det meste af byggearbejdet er foregået hos HP Træbyg i Sindal. På én dag kan håndværkerne montere og lukke huset, og efter 1-2 ugers snedker- og malerarbejde kan beboerne flytte ind.

- Ved at bygge huset under kontrollerede forhold i en tør fabrikshal undgår vi problemer med vejrlig, spildtid og forkerte leverancer, der opstår på en byggeplads. Når vi samtidig kan tilbyde en individuel løsning til kunden og et rigtigt arkitekttegnet hus, har vi et meget attraktivt produkt, mener HP Træbygs chef Ib Høgsberg.

Han forudser, at fabriksbyggeri af nye huse bliver mere og mere udbredt, og det store nordjyske byggefirma tager udfordringen op.

HP Træbyg er etableret i Sindal som en selvstændig afdeling og er i gang med at udvide fabrikshallen fra 4000 til 6500 kvm.

- Vi tror på det marked, og har derfor samlet en stærk organisation, som bygger træhuse, campinghytter og mindre fritidshuse af den høje håndmærksmæssige kvalitet, som er hele HP Gruppens varemærke, siger koncernchef Søren Pedersen.

Kilde: Pressemeddelelse fra HP Gruppen A/S af 1953.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078