23948sdkhjf

Fremtidens arbejdsmarked vil i stigende grad bestå af vikarer

Rekrutteringsbureauet Adecco har udarbejdet en ny undersøgelse af arbejdsmarkedet for vikarer. Undersøgelsen viser, at 62% af de danske virksomheder i dag bruger vikarer. Det forventes, at brugen af vikarer inden for ledere og specialister vil udgøre en stor andel i fremtiden.
Adecco’s undersøgelse viser, at det specielt er indenfor kontor/administration, sundhed samt reception/omstilling, at der i dag anvendes vikarer. Det forventes, at fremtidens efterspørgsel i henhold til faggrupper skal findes indenfor sundhed, hotel/restauration samt bygge/anlæg. Dertil kommer, at brugen af vikarer inden for ledere og specialister vil udgøre en stor andel i fremtiden.

Undersøgelsen viser ligeledes, at vikarerne i dag accepteres fuldt ud af det faste personale i virksomhederne.

- Der er ingen tvivl om at branchen er i vækst og efterspørgslen er stor i øjeblikket. Den helt store udfordring vi i øjeblikket står over for, er at finde kvalificerede kandidater. Det er helt tydeligt at de små årgange for alvor er begyndt at komme ind på arbejdsmarkedet og at de store er på vej ud. Fremtidens udfordring handler om at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, udtaler Gitte Elling, Administrerende direktør for Adecco Danmark.

Læs konklusionen og se hele arbejdsmarkedsundersøgelsen for 2005

Undersøgelsen er gennemført blandt 305 personaleansvarlige i Danmark via analyseinstituttet Zaperas internetpanel.

Kilde: Pressemeddelelse fra Adecco, 30. september 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08