23948sdkhjf

Nordisk temadag om lærketræ

Nordiske forskere og praktikere afholder den 25. oktober 2005 en temadag i Sverige om lærketræ. En række forsøg giver ny viden om lærkens egenskaber, og temadagen giver deltagerne bedre muligheder for at bedømme lærketræets anvendelsesområder.
Den øgede interesse for brug af træ i byggeriet og den samtidige udfasning af miljøskadelige stoffer til træbeskyttelse har medført en øget interesse for ”rødkernede” træarter, dvs. træarter med et holdbart kerneved. En af de træarter der særligt har været i fokus er lærk.

SamNordisk Skogforskning har igennem de sidste 2 år givet støtte til en række undersøgelser af lærketræ for at skaffe mere viden om træartens muligheder og holdbarhed ved udendørs anvendelse. Der er blandt andet lavet to feltforsøg, hvor forskellige arter af lærk sammenlignes med gran og fyr ved anvendelse uden jordkontakt.

Den 25. oktober 2005 afholder Skov & Landskab en temadag om lærketræ, hvor en række resultater fra disse og andre forsøg fremlægges. Temadagen henvender sig til et bredt udsnit af træbranchen, herunder træhandlere, rådgivere i byggeriet, arkitekter, savværksfolk og træforskere.

Temadagen finder sted i Sverige, i Vimmerby, som ligger ca. 120 km øst for Jönköping. Deltagelse koster 250 DKK, som betales på stedet.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig frem til den 15. oktober ved henvendelse til den danske kontaktperson for arrangementet: Andreas Bergstedt, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, e-mail , tlf. 35 28 16 92.

Du kan læse hele artiklen hos Træ Er Miljø

Kilde: Træ Er Miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078