23948sdkhjf

TEMA: Netek tørrer overfladerne

Netek IR System har specialiseret sig i tørring af overflader og kan med deres nye Gas Cat IR System reducere tørretider og energiforbrug. Ribu Inventarsnedkeri er en af de virksomheder, som har stor glæde af løsningen.

Netek tørrer overfladerne



Det er almindeligt kendt, at der er stor forskel på luftfugtigheden sommer og vinter, og at tørretiden på lakerede overflader er væsentlig kortere om sommeren. Selvom mange kender sammenhængen mellem luftfugtighed og tørretid, er det dog sjældent, at der er en styret luftbefugtning i male- og tørrekabiner.

Hos Netek IR System A/S har man specialiseret sig i tørring af overflader, og deres nye Gas Cat IR System kan reducere tørretiderne og energiforbruget med 60 til 80 %. Samtidig kan der afbrændes 30 til 65 % af emissionerne i tørrekabinen, hvilket er et ekstra plus nu, hvor flere er begyndt at forholde sig til VOC direktivet.

På Neteks fabrik i Mariager bliver der hver uge udført tørretest på kundernes egne emner med deltagelse af de pågældende farve- og lakleverandører.

- I den forbindelse bliver det gang på gang bekræftet, at tørretiderne kan reduceres markant. F.eks. er tørretiden for syrehærdende grunder og toplak 3 til 15 minutter. Vandige grunder og toplakker kan tørres på samme tider og vandige UV lakker kan komme ned på 1 til 3 minutter plus afbinding, fortæller direktør Knud Rasmussen.

Nogle af de bekymringer han ofte møder er, om det er muligt at opnå samme tørretider sommer og vinter, om det er muligt at holde glansgraden eller om overfladekvaliteten forringes, men den nye tørreteknik går hverken på kompromis med kvalitet eller glansgrad.

En af de virksomheder, som har testet den nye tørreteknik er Ribu Inventar-snedkeri i Silkeborg, der som underleverandør blandt andet producerer kontormøbler, butiksinventar, køkkener, messestande og eksklusive møbler.


- 80 til 90 % af vores produktion bliver lakeret eller malet, og det er derfor vigtigt for os, at malerkabinen ikke bliver en flaskehals. Det er vigtigt for os at opnå en effektiv tørring, at bevare glansen i produkterne og ikke skulle gå på kompromis med kvaliteten, fortæller Ribus direktør Knud Busk.

I forsøgsfasen benyttede Ribu sig af Neteks testfaciliteter. På den måde kunne snedkeriet undgå at købe katten i sækken. Desuden var en af Ribus lakleverandører, C. Flauenskjold, med i testfasen for at sikre, at Ribu gjorde det rigtige.

Da Ribu fik leveret tørreboxen fra Netek var virksomheden på den måde godt på vej med de erfaringer, der allerede var blevet gjort om tørre-tider, temperaturer og luftfugtighed.- Der er ingen tvivl om, at vi har stor glæde af tørreanlægget, og at der er mange fordele ved det frem for almindelig lufttørring eller en almindelig tørreovn. Det er dog vigtigt at have den del med i billedet, som hedder luftfugtighed, hvis man ønsker ens tørring sommer som vinter, slutter Knud Busk.

Kilde: Netek IR System A/S.

Netek IR System A/S er medlem af Wood Supply. Få mere information her http://www.wood-supply.dk/member.member....

Ribu Inventarsystem A/S er medlem af Wood Supply. Få mere information her http://www.wood-supply.dk/member.member....

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078