23948sdkhjf

TEMA: Netværk for specialister i overflade-behandling

Center for underleverandører er på opfordring i fuld gang med at etablere virksomhedsnetværk i branchen for overfladebehandling. Målet er at sikre konkurrenceevnen og værdiskabelsen for både virksomheder og kunder.

Netværk for specialister i overfladebehandling



I branchen for overfladebehandling er der generelt en erkendelse af, at branchens potentiale ikke udnyttes fuldt ud. En af de altovervejende forklaringer er, at de fleste virksomheders knowhow er koncentreret på et relativ snævert teknologisk område samt virksomhedernes relativ begrænsede størrelse.

Center for underleverandører (CFU) er efter flere henvendelser fra virksomheder i branchen i gang med at danne og organisere virksomheds-netværk.

Netværkene skal bestå af virksomheder med komplementerende teknologi og knowhow med det formål at opnå værdi- og energiskabende synergi og på den måde styrke branchen og de enkelte virksomheders konkurrenceevne.

CFU ser frem til at arbejde sammen med en branche i stærk udvikling, hvor der findes mange innovative kræfter med en høj grad af nytænkning.

Idéen
Idéen er, at netværkene skal bæres af den synergi og de værdier som opstår ved at samordne komplementære teknologier og virksomhedskulturer i et struktureret og forpligtigende arbejdsfællesskaber.

Det skal være indlysende for deltagerne, at samarbejdet skaber større værdi og konkurrenceevne for den enkelte virksomhed.

Ideen skal bæres af forandringsvilje og innovationskraft til glæde for virksomhederne og den globale konkurrencekraft.

Formålet
Vækst og forandring i de enkelte virksomheder er et selvstændigt formål, som mere overordnet understøtter branchens vækst og konkurrenceevne.

Netværket skal være instrument for vidensdeling og stordriftsfordele ved at udnytte de samlede ressourcer og samspillet mellem dem, hvorved kunderne oplever langt bedre sammenhæng i udbuddet og bedre gennemsigtighed med hensyn til muligheder og kvalitet.

Struktureret samarbejde skal være bærer af fornyet og vedvarende innovation i branchen til glæde for virksomhederne og forbrugerne.

Projektet
Center for underleverandør vil tage kontakt til en række relevante deltagere for at afdække interessen for ideen, ligesom CFU meget gerne hører fra interesserede, som enten vil deltage eller har ideer.

Med udgangspunkt i undersøgelsen vil CFU invitere virksomheder til at deltage i et seminar, hvor interesse og ideer vil blive bearbejdet og konkretiseret, hvorefter de endelige rammer vil blive skabt.

Interesserede er velkomne til at kontakte Knud Hareskov Jensen, CFU, på tlf. 96 29 63 71 eller knudhj@hih.dk

Kilde: CFU. http://www.underlev.dk


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078