23948sdkhjf

TEMA: Topmoderne udstyr til overfladebehandling af vinduer og døre

Cefla, der er verdens største producent af overflade anlæg til træindustrien, har gennem en lang årrække udviklet og optimeret de maskiner, der indgår i processen med overfladebehandling af samlede vinduer og døre. LINDLARSEN har allerede leveret flere løsninger til den danske vinduesindustri.

Topmoderne udstyr til overfladebehandling af vinduer og døre



Ceflas Wincoatere - laksprøjtere til vinduer - er en fremragende løsning til lakering af samlede vinduesrammer. Cefla har givet sprøjteautomaterne ”Wincoater”, som er lakanlæggenes nøglemaskiner, stor udviklingsopmærksomhed. Ud over at være udviklet til at opfylde de strengeste miljøkrav, herunder den nye VOC-bekendtgørelse, har anlæggene en meget høj lakgenindvinding. Wincoateren leveres både som traditionel traverssprøjte og med elektrostatiskudstyr.

Genindvindingen af overspray foretages via et patenteret valsesystem, som sikrer en optimal genindvinding uden at påføre båndet slitage. Ved at håndtere oversprayet på den måde kan op til 90% af oversprayet genindvindes. Det genvundne produkt afleveres i en spand på bagsiden af maskinen.


Når Wincoateren er udstyret med en elektrostatisk sprøjteteknik, kan man opnå en optimal opdækning af de fleste emner. Sprøjteautomaten er udstyret med befugtnings- og filtreringsanlæg, så lakeringsprocessen foretages i et særdeles reguleret miljø, både med hensyn til luftfugtighed, temperatur og lufthastighed. Wincoater er tillige meget rengøringsvenlig og yderst driftsikker.
Farveskift er også et punkt, hvor Wincoateren har specielt gode egenskaber. Den kan udrustes med forskellige automatiske farveskiftesystemer, og som standard er den udrustet med en separat pumpe til skylleprocessen ved farveskift. Der skylles i en af to kredse, mens der lakeres med en anden farve i den aktive kreds.

Tørreovnene i Ceflas lakanlæg er opbygget med isolerende pladeelementer, der følger conveyorbanens ophæng i byggeprofilen. Hermed opnås en harmonisk linie i anlægget. Med optimeret luftgennemstrømning sikres den kortest mulige tørretid, maksimal udnyttelse af varmeenergien og et minimalt luftudslip. Al luft, som tilføres ovnene, er filtreret og tempereret. Ligeledes bliver alt luft, som recirkuleres, filtreret og tempereret via termostatreguleret hedeflade.

Anlæggets conveyorbane er ophængt i portaler, som står på gulvet. Conveyorbanen er en kraftig, birail konstruktion med stor bæreevne og driftssikkerhed. Conveyorbanen kan håndtere åg til emner med enhver ønsket længde. De mest anvendte længder på åg er 4000mm eller 4500mm, og conveyoren leveres med en nyttelast pr. åg på enten 120 kg. eller 180 kg. Herigennem optimeres liniens produktionskapatictet, idet ågets længde kan tilpasses produktsortimentet hos den enkelte kunde. Baneføringen tilpasses til behovet i den enkelte produktion.

Conveyorsystemet kan udbygges til at være intelligent via indbygning af RF-chips (hukommelse) i åget. Heri kan alle ønskede produktionsdata til automatiseringsprocesser samt forabejdningsforløb i anlægget lagres. Endvidere kan chipsen bruges til at overdrage oplysninger til næste maskine i produktionslinjen.

Kilde: LINDLARSEN. http://www.lindlarsen.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062