23948sdkhjf

TEMA: Bema satser på projekter og fleksibilitet

Overfladebehandling er ikke længere, hvad det var i gamle dage. Det er nye tider, og det har de også mærket hos Bema Industrilakering. Serieproduktioner er erstattet af projekter, og det stiller nye krav til fleksibilitet og omstilling.

Bema satser på projekter og fleksibilitet



Det er ikke længere de serieproducerende ordrer med 0-serier, langsom forfinelse og perfektion, der fylder mest i produktionen hos Bema Industri-lakering i Kibæk ved Herning. Derimod har virksomheden de seneste år arbejdet frem mod at kunne håndtere projektløsninger og enkeltproduk-tioner, og det stiller nye krav til fleksibilitet og omstilling.

- Det har taget tid at nå dertil, hvor vi er i dag. Det er ikke nok at beslutte sig for at være projektorienteret, hele virksomheden skal geares til det. Medarbejderne skal uddannes og skoles til de nye tider. De skal være med hele vejen, så de bevarer motivationen til at levere varen, forklarer Bemas ejer Ole B. Olesen.

Og det har netop været vigtigt for Bema at have medarbejderne med, så virksomhedens vision om at være kendt som en seriøs underleverandør i forhold til både kvalitet, tid og pris har kunne forblive styrende for både produktion og salgsafdeling.

Samtidig med at projekterne lige så stille har overtaget produktionen har Bema også arbejdet på at optimere internt i virksomheden. For 1½ år siden valgte Ole B. Olesen derfor at ansætte en fabrikschef og på den måde frigive sig selv til salg og udvikling.

- Ansættelsen af min fabrikschef, Peter D. Petersen, er simpelthen noget af det bedste jeg har gjort. Jeg har fået frigivet tid og samtidig fået en mere kompetent mand i produktionen, fortæller Ole B. Olesen, der ikke er sen til at anbefale ordningen. I stedet for at føle sig truet, er det en styrkelse at ansætte folk, der er dygtigere end en selv. Det giver en optimal udnyttelse af kompetencer og ressourcer.


Et andet fokusområde hos Bema er konstant at have et produktions-apparat, der kan honorere tidens nye krav.

Virksomheden laver i dag 35.000 m2 overflade på en uge og har tre produktionslinjer: en ren uv-gade, en travers-gade og en kombineret uv- og travers-gade.

En af planerne for fremtiden er at udbygge afdelingen for håndsprøjtning med convoyer-bane. Den nuværende afdeling er ikke stor nok til at håndtere det stadig stigende antal emner, der kommer ind i forbindelse med virksomhedens projektopgaver.

Det er ikke kun inden for håndsprøjtning, at Bema i øjeblikket oplever vækst. Også i displayafdelingen har virksomheden travlt med at fremstille f.eks. butiks-inventar og messeudstyr til blandt andet Jysk Display, Flex Design og Arting.

Bema er ikke kun orienteret internt i organisationen, men har også altid været meget opmærksom på at bevare, udbygge og pleje sit netværk. Bema har blandt andet stærke relationer til OJ System og Finér Centralen, som de både henviser kunder til og får henvist kunder fra.

- Jeg har for længst lært, at det betaler sig at henvise til kollegaer og samarbejdspartnere. Hvis du giver noget, får du også noget igen, slutter Ole B. Olesen.

Bema er medlem af Wood Supply. Få mere information her: http://www.wood-supply.dk/member.member....

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079