23948sdkhjf

Køkkenproducent: Vi har ikke råd til at følge alle anbefalinger

Hanstholm Køkken i Thisted Kommune kører produktionen videre med alle knap 50 ansatte, selvom enkelte bor udenfor kommunegrænsen.

Det fortæller direktør Carsten B. Andersen, der tidligere på ugen gav udtryk for forvirring over for regeringens anbefalinger om ikke at krydse grænserne ind og ud af syv nordjyske kommuner.

–  Jeg ved ikke, om vi er blevet så meget klogere på hele situationen, men det, vi er blevet klogere på, er, at vi simpelthen ikke har råd til at overholde alle anbefalinger, lyder det fredag fra Hanstholm-direktøren.

Han understreger, at virksomheden gør alt, hvad den kan, for at sikre overholdelsen af afstandskrav og afspritning i produktionen, men at man har set sig nødsaget til at lade de berørte ansatte krydse frem og tilbage over kommunegrænsen.

Alle har en kritisk funktion

Carsten B. Andersen peger på, at køkkenproducenten tillige med en række andre nordjyske virksomheder har folk bosat uden for kommunen, som bestrider det, han betegner som kritiske funktioner i virksomheden.

–  Når der tales om kritiske funktioner, har der været udpeget eksempler som sundhedsvæsenet og børnepasning, men for en lille virksomhed som vores gælder det, at alle ansatte har en kritisk funktion, hvis produktionen skal kunne opretholdes, forklarer han og fremhæver problematikken i, at der kun er tale om anbefalinger fra myndighedernes side.

–  Det betyder, at der ikke er noget force majeure i det her, så det bliver rigtig dyrt for os, hvis vi skal lukke produktionen ned med alt, hvad det betyder af forsinkede leveringer og potentielt aflyste ordre, lyder vurderingen.

Ønsker differentieret tilgang

Køkkendirektøren understreger, at han ikke vil forholde sig til de sundhedsmæssige aspekter af nedlukningen. Men han undrer sig over, at der fra regeringens side ikke lader til at være lagt op til en differentieret tilgang til de syv ramte kommuner.

–  Jeg tænker, at de hurtigst muligt må få løftet Thisted ud af det her, for alle minkene i kommunen var slået ned allerede for et par dage siden, forklarer Carsten B. Andersen der håber, at myndighederne som minimum har lært af håndteringen i det nordjyske.

–  Fremadrettet håber jeg, det betyder, at regeringen kommer til at undersøge tingene, før de handler på det, i stedet for at undersøge ting på bagkant, siger køkkendirektøren.

Carsten B. Andersen oplyser mandag morgen, at fredagens lempelser mht. rejser internt mellem de berørte kommuner ikke får den store betydning for problematikken hos Hanstholm Køkken. Til gengæld forventer direktøren, at det er et skridt på vejen mod flere snarlige lempelser. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094