23948sdkhjf

Udemøbelproducent tager Verner Pantons kløver ind

Udemøbelproducenten Out-sider og Verpan har indgået en aftale, der giver virksomheden rettigheder til salg af Verner Pantons ikoniske udemøbel, Cloverleaf. En aftale, der vækker begejstring hos Out-siders direktør Ib Mogensen, der længe har efterspurgt designklassikere til uderummet.

–  Ikke alene får vi et ikonisk, dansk design, men vi får også det, som jeg oplever, at arkitekter og byplanlæggere over hele verden savner; Nemlig smukt design til ude- og byrummet. Vi har i en årrække haft succes med byrumsmøbler i samme kategori som Cloverleaf, og den er qua sin fleksibilitet, størrelse og genialitet et godt supplement, udtaler han.

Også hos Verpan mener man, at det ikoniske møbel passer perfekt til uderummet, selvom det i første omgang ikke blev designet dertil.

–  Møblet giver på grund af sin unikke form mulighed for at give privatliv til individet, alt imens det også kan rumme en gruppe, der gerne vil sidde sammen. På den måde lever det op til en række af byens krav, forklarer Head of Verpani Verpan, Malene Nielsen, ifølge hvem Out-sider er den helt rigtige samarbejdspartner.

Out-sider ved utrolig meget om design til byrummet, de har internationale kontakter indenfor området, og de har et sortiment, som Cloverleaf komplimenterer på bedste vis, vurderer hun.

Som siddeplads og skulptur

I 2016, næsten 50 år efter sin tilblivelse, relancerede familien bag Verner Panton den ikoniske Cloverleaf-sofa i polyethylen. Sofaen skulle ikke længere kun være forbeholdt hjemmets fire vægge, men også uderummet skulle nyde godt af det ikoniske design. At materialevalget faldt på polyethylen var lige i Pantons ånd, mener man hos Verpan, der bærer arven fra den verdenskendte designer videre.

–  Verner Panton lavede en lang række møbler og lamper i formstøbt plast, så vi er sikre på, at Cloverleaf i polyethylen er lige i Verners ånd. Så er den jo slidstærk, nem at rengøre og 100 procent recyclable, hvilket er afgørende for godt, dansk design i dag, mener Malene Nielsen.

Cloverleaf eller Kløversofaen, som den populært hedder, er opbygget af moduler, som giver brugeren en uendelig række af muligheder for opsætninger. Sofaen bugter og folder sig, og som navnet antyder, kan den formes som en kløver. Cloverleaf er med andre ord retningsløs og har dermed hverken en front eller en ryg. Møblet egner sig derfor særligt til åbne pladser, hvor det agerer som både siddeplads, men også som fængende skulptur, når den står mennesketom.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094