23948sdkhjf

Flügger opjusterer igen, igen

Efter et rekordresultat i første kvartal af det forskudte regnskabsår og fortsat vækst de seneste måneder opjusterer Flügger nu for tredje gang forventningerne til både omsætning og indtjening i regnskabsåret 2020/21.

Det oplyser malingproducenten torsdag morgen i en meddelelse til fondsbørsen.

Således forventer koncernen sig nu en nettoomsætning i niveauet 2.050 - 2.080 mio. kr., mens driftsresultatet (EBIT) forventes at lande på 200 - 215 mio. Oprindeligt lød forventningerne på en omsætning i niveauet 2 mia. mens EBIT forventedes at lande på 120 mio. kr.

–  COVID-19 har siden marts skabt stor usikkerhed og udfordret os på, i hvilken grad pandemien ville påvirke vores forretning på kort og længere sigt. Som en afledt effekt af COVID-19 steg renoveringslysten hos vores kunder betydeligt det forgangne halve år, og vi har oplevet markant øget trafik i vores butikker. Det affødte en historisk høj omsætning og indtjening og heraf følgende opjusteringer i august og oktober 2020, udtaler Flügger-direktør Jimmi Mortensen i meddelelsen.

Forventet afmatning udeblev

–  Efter en stærk højsæson forventede vi en vis afmatning både inden for salg til private og professionelle. Samtidig vurderede vi, at der var risiko for, at en opblusning af pandemien kunne medføre restriktioner og evt. lukning af detailhandlen. Vi kan nu konstatere, at vores salg fortsat ligger højt, og på nuværende tidspunkt forventer vi ikke længere en markant afmatning i indeværende regnskabsår. Derfor opjusterer vi for tredje gang forventningerne til regnskabsåret 2020/21 både på indtjenings- og omsætningsniveau, fortsætter han.

Flügger fastholder de langsigtede forventninger om senest i 2023/24 at runder en omsætning på mere end 2,5 mia. kr., men det bliver ikke Jimmi Mortensen, der skal stå for at sikre den vækst. Han overtager nemlig senest til april direktørposten hos den Lars Larsen Group-ejede møbelproducent Actona Company, mens Flügger-stafetten sendes videre til 30-årige Sune Schnack, der er fjerde generation i Flügger-familien.

Flügger havde i regnskabsåret 2019/20 en omsætning på 1,9 mia. og et resultat før skat på 76 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078