23948sdkhjf

Regeringen vil tæt på tredoble håndværkerfradraget

Regeringen foreslår, at boligjobordningen tæt på tredobles for at holde gang i økonomien under coronakrisen. 

Det oplyser Finansministeriet mandag. 

- Vi vil udvide boligjobordningen, så det bliver muligt at få et større fradrag for serviceydelser end i dag. Formålet er at støtte serviceerhvervet og fremme private grønne investeringer. Loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kroner og loftet for håndværksydelser hæves til 25.000 kroner, lyder det i en pressemeddelelse.

Boligjobordningen er populært kendt som håndværkerfradraget. Den giver borgere et fradrag for service- og håndværksydelser, som er udført i hjemmet.

Det er i øjeblikket på samlet 19.200 kroner per person. Det foreslår regeringen nu skal hæves til samlet 50.000 kroner per person.

Regeringens initiativer

Regeringen lancerer tre initiativer for at understøtte danske virksomheder og arbejdspladser.

- Regeringen foreslår en eksportpakke, der skal sikre eksportvirksomheder bedre mulighed for at sælge deres varer i udlandet.

- Regeringen vil styrke Boligjobningen fra 2021 for at sikre job til håndværkere.

- Regeringen vil sætte to milliarder kroner af til omskoling og opkvalificering af danskere, der har mistet deres job i coronakrisen. En del af pengene skal også gå til omstilling af virksomheder. Det gælder særligt i Nordjylland på grund af Mink. Og Tårnby, hvor mange har mistet deres job i lufthavnen.

Kilde: Ritzau 

Håndværkerfradraget blev indført som en forsøgsordning i 2011, men blev i 2018 gjort permanent. 

Forslaget er et af tre, som finansminister Nicolai Wammen (S) mandag har præsenteret på et pressemøde forud for finanslovsforhandlingerne for 2021 (se også faktaboks).

Forhandlingerne starter i dag, og ifølge finansministeren er målet meget enkelt: 

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at danskerne har et job at stå op til, siger han på pressemødet.

Her fortæller han, at regeringen går efter at lave én samlet aftale om næste års finanslov og en grøn genstart af den danske økonomi.

Wammen fortæller, at regeringen vil lave en stor eksportpakke på yderligere 500 millioner kroner årligt fra 2021 til 2023.

Derudover vil regeringen bruge to milliarder kroner på at øge vækst og beskæftigelse i brancher, der er særligt hårdt ramt af corona, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078