23948sdkhjf

Køkkenproducent om nordjysk nedlukning: Vi har brug for en klar melding

Hos Hanstholm Køkkenet i Thisted Kommune er man fredag morgen noget forvirret ovenpå gårsdagens pressemøde i Statsministeriet. Her kom statsminister Mette Frederiksen med en klar opfordring til beboerne i syv nordenfjordske kommuner om at holde sig inden for kommunegrænsen, men ifølge Hanstholm-direktør Carsten B. Andersen har man brug for mere klare udmeldinger fra regeringens side.

–  Jeg synes, de må tage noget mere ansvar og gøre det klart og tydeligt, præcis hvad man må og hvad man ikke må, i stedet for at komme med de opfordringer, fortæller direktøren, der i første omgang synes, udmeldingerne har skabt større forvirring end afklaring.

–  Jeg bor ikke selv i Thisted Kommune, så må jeg overhovedet komme på min egen virksomhed? spørger Carsten B. Andersen, der understreger, at han ikke har intentioner om at stille spørgsmålstegn ved de sundhedsfaglige argumenter.

–  Alt det skal vi selvfølgelig lade eksperterne om, men beslutningstagerne må give os andre nogle retningslinjer med to streger under, lyder opfordringen fra køkkendirektøren, der tolker regeringens opfordring til at arbejde hjemme fra som ude af takt med virkeligheden hos de nordjyske produktionsvirksomheder.

–  Det er, som om de tror, at alle kan arbejde hjemmefra og ikke flytter andet end mails, men vi flytter køkkener – til måske stor overraskelse for politikerne er der jo rent faktisk produktion heroppe.

Potentielle problemer forude

Fredag morgen er alle ansatte mødt ind hos Hanstholm Køkkenet, der allerede tidligere på ugen valgte at kortlægge medarbejdernes hjemmekommuner.

–  95 procent af vores ansatte bor i Thisted Kommune, så hvis det ender med, at vi ikke må krydse kommunegrænserne, så kan de jo godt stadig komme på arbejde alligevel, forklarer Carsten B. Andersen, der også har en mulig løsning på sin egen situation.

–  Så må vi i ledelsen jo leje et sommerhus, og så vente til den 3. december med at se familien, lyder det fra direktøren, der dog ser store potentielle problemer forude.

–  Det vigtigste er jo, at vi har brug for råmaterialer, for at kunne holde produktionen i gang, og vi har brug for at kunne køre vores køkkener ud i landet; hvis vi ikke kan det, ja så kommer vi jo til at lukke ned, fortæller Carsten B. Andersen, der håber på, at fredagen byder på en nærmere afklaring.

–  I første omgang fortsætter vi som hidtil; vi har godt plads til at holde afstand, men jeg går ud fra, at vi i løbet af dagen bliver klogere på situationen. Erhvervsministeren er jo selv fra Thisted, så det ville da være en oplagt mulighed for ham til at træde lidt i karakter, lyder opfordringen fra den frustrerede køkkendirektør, der peger på, at klare regler også ville lette kommunikationen til kunderne.

–  Udfordringen er, at virksomheder frit kan fortolke udmeldingen; i forhold til kunderne ville det være langt nemmere for os at kommunikere, at vi skal overholde reglerne, fremfor det handler om opfordringer, slår han fast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079