23948sdkhjf

Scancom går frem trods tunge investeringer og lukkede fabrikker

Med en omsætning, der steg til 1,3 mia. kr. og et driftsoverskud (EBITDA) på 35 mio., kan ledelsen i Lars Larsen Group-ejede Scancom glæde sig over fortsat toplinjevækst på trods af store udfordringer som resultat af den globale coronapandemi.

– Det har været en udfordrende periode, da det er dyrt at opretholde en ansvarlig produktion med lav udnyttelsesgrad af udstyr og ansatte i en længere nedlukningsperiode, udtaler adm. direktør Stig Maasbøl i en pressemeddelelse med de offentliggjorte nøgletal.

Overfor Wood Supply oplyser direktøren, at Covid19 ramte hårdt i produktionslande som Vietnam, Indonesien og Brasilien.

– Vi havde nedlukket fabrikkerne i gennemsnit i seks til otte uger, da vi valgte medarbejdernes sikkerhed fremfor volume, skriver Stig Maasbøl i en mail fra Saigon, hvor han i øjeblikket befinder sig.

Største investeringsplan nogensinde

Med strategien Doing Business The Right Way har Scancom sat bæredygtighed højt på dagsordenen. Og med det, Stig Maasbøl betegner som den største investeringsplan i virksomhedens historie, er der skudt store summer i de grønne intentioner.

– Det overordende mål er, at investere i endnu mere bæredygtig egenproduktion, hvor vi delvis flytter produktion til nye egne faciliteter og udvider kapaciteten med 57.000 kvm. byggeri af primært aluminumsmøbler. Til aluminumsfabrikken tilhører mere end 20 svejserobotter og ny ES coating linie, skriver direktøren, der peger på, at der ikke kun er investeret i produktionen, men ligeledes i uddannelsesprogrammer, innovation og digitalisering.

– Det handler selvfølgelig om bæredygtighed, men det er vigtigt at understrege, at det også er en god forretningsmodel rent kommercielt, udtaler Stig Maasbøl.

Han hæfter sig også ved, at Lars Larsen Group har bakket op om de investeringer, der er gennemført.

– Da Covid19 virkelig brød ud, havde vi en god snak med vores ejere fra Lars Larsen Group, samt vores bestyrelse, og i stedet for at udskyde det store byggeri, valgte vi at fremskynde den nyeste megafabrik. Den primære årsag var, at vi ønskede at være klar til ny bæredygtig vækst, skriver direktøren.

Godt rustet til mere vækst

Ifølge Stig Maasbøl er fremtidsudsigterne for Scancom positive.

– Markedet har udviklet sig gunstigt, og jeg forventer et forbedret resultat i indeværende regnskabsår. ScanCom har et godt samarbejde med mange globale kunder, og vi har set en høj ordretilgang og dermed en forventelig god kapacitetsudnyttelse i de kommende 5-6 måneder. Vi er overbeviste om, at efterspørgslen på bæredygtige produkter produceret på ansvarlig vis vil vokse, og derfor vil vi også fortsætte med at udvide kapaciteten, udtaler direktøren.

Og end ikke den anden Covid19-bølge, der er blusset op over store dele af Europa, kan slå skår i de positive fremtidsforventninger.  

– Vi har en god ordrebog og vores fabrikker i Vietnam, Indonesien og Brasilien er fyldt op kapacitetsmæssigt indtil april 2021. Vi har en tæt dialog med vores mange kunder omkring situationen i øjeblikket og har en god tro på deres loyalitet til at overholde indgåede aftale, som vi naturligvis også gør, slår han fast.

Scancom International offentliggør som resten af Lars Larsen Group det fulde regnskab efter årsskiftet. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109