23948sdkhjf

Tvivl om fortsat drift hos møbelproducent

Mere end et halvt århundredes fynsk møbelproduktion kan lakke mod enden. Hos Hudevad Furniture i Årslev er der siden 1967 blevet produceret formspændte møbler og komponenter, men i et nyligt offentliggjort regnskab rejses der nu tvivl om selskabets fortsatte drift.

Det sker ovenpå et regnskabsår, hvor Hudevad Furniture kom ud med en bruttofortjeneste på 4,5 mio. kr. og et underskud før skat på 1,7 mio. kr. Virksomhedens egenkapital lød ved årets udgang på 877.785 kr., mens den samlede gæld i selskabet ifølge årsrapporten beløber sig til 5,96 mio. kr.

–  Selskabet har realiseret et negativt resultat i regnskabsåret 2019. Selskabets fortsatte drift er afhængig af, at selskabet forbedrer sin drift fremadrettet, så selskabets nuværende kreditter er tilstrækkelige til at finansiere selskabets løbende forpligtelser. Selskabets ledelse vurderer, at selskabets drift bliver forbedret i den kommende regnskabsperiode, og at selskabet derfor kan anses som en going concern, skriver ledelsen af Hudevad Furniture i en note til årsrapporten.  

Trods mange henvendelser er det ikke lykkedes Wood Supply at indhente en kommentar fra direktør og medejer Kaare Thode Jørgensen. Præcis hvordan Hudevad planlægger at forbedre driften i den kommende regnskabsperiode, står således hen i det uvisse.

Tidligere medejer konkurs

Hudevad Furniture, der oprindeligt hed Hudevad Formfinér, blev i 2016 genrejst efter en konkurs. Det var de to søskende og efterkommere af den tidligere ejer Erik Thode Jørgensen, Kitt og Kaare Thode Jørgensen, der dengang overtog aktiviteterne i konkursboet, og som siden har drevet det videre.

I 2018 kom endnu en medejer til i form af Peter Larsen, der i samme forbindelse overtog majoritetsposten i Hudevad Furnitures søstervirksomhed Danerka. Aktiviteterne herfra blev senere overtaget af Danish Modern Now, som Peter Larsen ligeledes stod bag, og Danerka Group er i dag under tvangsopløsning.

Peter Larsen blev tidligere på måneden taget under personlig konkursbehandling. Begæringen om konkurs indløb den 9. oktober, og blot 12 dage tidligere var ejerskabet i Danish Modern Now, der også er kendt som Askman Design, blevet overdraget til Majken Bjerg Larsen. Det fremgår af CVR-registret.

Af registret fremgår også, at Peter Larsen og Danish Modern Now ikke længere er i ejerkredsen bag Hudevad Furniture. Den 26. oktober afhændede den tidligere medejer sin ejerandel på 39,57 pct. til søskendeparret, således ejerskabet nu er 100 pct. tilbage på Kitt og Kaare Thode Jørgensens hænder.

Hudevad Furniture ApS
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 4,5 5,6
Resultat før af- og nedskrivninger - 1,2 0,33
Resultat før skat - 1,7 0,03
Årets resultat - 1,8 0,03
Balancesum 6,8 7,0
Egenkapital 0,88 1,1
Gns. antal ansatte 23 19
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078