23948sdkhjf

Eva Solos møbelsatsning har fået vind i sejlene

Godt halvandet år efter Eva Solo lancerede sin første møbelkollektion er sofaer, stole og reoler nu med til at pynte på tallene hos den 107-årige isenkram-virksomhed.

Det viser virksomhedens nyligt offentliggjorte regnskab, hvor der er fremgang på top- såvel som bundlinje. Således voksede bruttofortjenesten i det forskudte regnskabsår 2019/20 til 78,9 mio. kr. sammenlignet med 72,8 mio. året forinden, mens resultatet før skat i samme periode er vokset fra 21,5 til 24,4 mio. kr.

Ifølge ledelsesberetningen er resultatet både tilfredsstillende og i tråd med forventningerne, og ifølge ejerleder Jan Engelbrecht er møbelsatsningen med til at trække tallene i den rigtige retning.

–  Det går faktisk rigtig godt; i den første tid efter lanceringen var vi noget forsinkede på leveringer, og så ramlede vi ind i corona, men her siden maj har det kørt rigtig fint, fortæller han.

Eva Solos første tid som møbelproducent var blandt andet præget af en fabriksbrand, der trak de første leveringer i langdrag,

Vokser støt og planmæssigt

Jan Engelbrecht fortalte i januar, at ambitionen men Eva Solos møbelsatsning var at skabe et ben, der udgør ”en anseelig del af forretningen”. Sådan lyder ambitionen stadig, og virksomheden er på rette vej, vurderer direktøren, der dog ikke ønsker at sætte tal på fremgangen for nuværende.

–  Det kører efter den plan, vi har lagt, og stiger i den takt, vi gerne vil have, lyder det fra Jan Engelbrecht, der peger på, at coronaen har givet medvind i møbelland.

–  Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at møbelbranchen har det bedre, end de har haft længe; det er i hvert fald vores indtryk, fortæller han.

Således ligger Eva Solo i øjeblikket på budget, men det er forventningen, at det nye regnskabsår ender bedre end som så.

–  Vi har jo ventet lidt utålmodigt i forhold til at få det her med møblerne løbet ordentligt i gang, og vi er heller ikke i tvivl om, vi kommer over budget, når året er omme, slår han fast.

EVA SOLO A/S
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 78,9 72,8
Resultat af primær drift 25,5 23,3
Resultat før skat 24,4 21,5
Årets resultat 18,7 16,4
Balancesum 175,5 165,9
Egenkapital 29,1 75,2
Gns. antal ansatte 60 62
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078