23948sdkhjf

Finn Juhls 100 års dag fejres i Japan

I januar 2012 kunne den verdenskendte arkitekt Finn Juhl være fyldt 100 år. Det markeres med en udstilling af hans organiske møbelunivers fra 1940 og fremefter.
Udstillingen vises i Park Tower, Shinjuku i Tokyo og er udarbejdet af Søren Ulrik Petersen, der har fokuseret på elementerne ”Detaljen”, ”Silhuetten” og ”Håndværket”.

- Udstillingen skal gøre beskueren opmærksom på sanseligheden i Finn Juhls møbelunivers. Derfor har jeg lagt vægt på, at man både kan se og føle Finn Juhls møbler, og man må derfor gerne sidde i de udstillede genstande, forklarer Søren Ulrik Petersen.

Relanceringer vises frem for japanerne
Firmaet Onecollection har relanceret flere end 20 forskellige Finn Juhl-møbler, som alle vises på udstillingen. Flere af disse fremstilles i dag i høj kvalitet i Japan.

- Når vi hylder Finn Juhl på hans 100-års fødselsdag, er det derfor vigtigt at give sansningen af hans møbler videre, som han selv ønskede det. Ikke bare ved at se, men også ved at føle og berøre hans berømte møbelmodeller, der i 1950’erne banede vejen for Danmark som designnation og som i dag med Onecollections relanceringer igen skattes højt verden over, forklarer Henrik Sørensen, direktør i Onecollection.

På udstillingen udstilles møblerne frit på et stort gulv, så hvert møbel i sig selv danner ’et rum i rummet’. Kæmpefotos af detaljer og silhuetter af Finn Juhl-møbler komplementerer de udstillede møbler. I loftet hænger kæmpestore mobiler bestående af løsrevne elementer fra Finn Juhls møbler. De illustrerer håndværket sammen med den visuelle lethed og frigjorthed, som præger Finn Juhls møbelkunst.

I samarbejde med de tre professorer Hr. Noritsugu Oda, Hr. Noriyuki Nakao og Hr. Koichi Ono fra Tokai University vises resultaterne af et studieforløb omhandlende Finn Juhls eget hus, der nu er åbent som museum under Ordrupgaard Kunstmuseum.

Finn Juhl Prisen uddeles til åbningen
Ud over selve Finn Juhl-udstillingen udstilles Kasper Salto og Thomas Sigsgaards vinderforslag fra konkurrencen om ny dansk møbelkunst til Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York – en sal som oprindeligt var totalindrettet af netop Finn Juhl.

De to arkitekter vil selv være til stede ved åbningen af udstillingen og holder i den forbindelse et foredrag om opgaven.

Udstillingen åbner den 28. januar 2012 med en reception for særligt inviterede gæster. Samtidigt uddeler formanden for Wilhelm Hansen Fonden den årlige Finn Juhl Pris på 175.000 DDK samt en miniaturemodel af Høvdingestolen.

Danmarks Radio, der producerer en række tv-udsendelser om Finn Juhl i anledning af jubilæumsåret, vil være til stede under åbningsreceptionen.

Udstillingen arrangeres af Onecollection A/S i samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden, Designmuseum Danmark og Asahikawa University og løber frem til den 12. februar 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094