23948sdkhjf

Skippers Møbler på udenlandske hænder

Den nordvestjyske møbelfabrikant har fået ny ejer. Svenske Nelo AB har taget over med virkning fra årsskiftet.
Skippers Møbler, der har produceret møbler siden 1955, måtte i efteråret indkassere et underskud for tredje regnskabsår i træk, og det fik ledelsen i den familieejede møbelfabrik til at overveje fremtiden.

- Vi kunne se tilbage på tre år med underskud, og når vi kiggede i krystalkuglen, så vi ikke de store muligheder for at vende udviklingen, fortæller Steen Skipper, anden generation i virksomheden, til Wood Supply.

Derfor var familien Skipper også lydhør, da svenske Nelo meldte sig på banen med et tilbud om en overtagelse – et tilbud, som Skippers Møbler har takket ja til med virkning fra årsskiftet. Den svenske virksomhed supplerer dermed sin ekspertise inden for stole med Skippers mangeårige tradition for sofaproduktion.

Opkøb led i ny strategi
Nelo er primært et salgsselskab, som hidtil har outsourcet langt størstedelen af sin produktion. Virksomhedens indehaver Tommy Nyberg har imidlertid ønsket at ændre strategi, og valget stod her mellem at udvide i eget regi eller købe op.

- Nelo har manglet faciliteter og kompetencer til modeludvikling, og her mener jeg i al beskedenhed, at de er kommet det rette sted hen, siger Steen Skipper, der ser store perspektiver i den nye konstruktion:

- Forskellen i forhold til før er, at vi nu er to selvstændige enheder med mulighed for samkøring. Vi forbedrer indkøb og produktudvikling og kan fx køre med den samme agent i Danmark og have fælles arkitekter. Samtidig kommer der nu mere af den pondus bag, som vi over tid havde mistet lidt af. Den tro, som vi har manglet, den kommer den nye ejer med, forklarer Steen Skipper.

Fortsætter stort set som hidtil
Med overtagelsen får Steen Skipper titel af fabrikschef i det nye Skipper Furniture A/S, der fra begyndelsen vil råde over en medarbejderstab på 13 mand.

Omdrejningspunktet vil som hidtil være produktion og salg af Skipper-møbler, men inden for en overskuelig tidshorisont er det endvidere planen at tage udvalgte Nelo-modeller ind som færdigvarer med henblik på at effektivisere distributionen på det danske marked.

Skipper Furniture bor i dag til leje i Salling ved Limfjorden, og det vil også fremover være adressen i Danmark. Dog er det planen at reducere fabrikkens areal, som hidtil har udgjort ca. 5.000 m². Ifølge Steen Skipper sker dette dels med henblik på at reducere omkostningsniveauet og dels for at forbedre flowet i produktionen.

Skipper Furniture er grundlagt i 1955 af fabrikant Svend Skipper og har således produceret møbler i to generationer. Virksomheden blev solgt i 2000, men efter en konkurs i 2003 overtog familien Skipper igen tøjlerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078