23948sdkhjf

Tømmerhandlere indgår strategisk samarbejdsaftale

Som led i en konsolideringsstrategi forsøger en række tømmerhandlere, med CF Petersen & Søn i spidsen, at styrke konkurrenceevnen gennem blandt andet samordning af indkøb.
Med virkning fra 1. januar 2012 er CF Petersen & Søn A/S indtrådt i en strategisk alliance med Grønvold & Schou A/S, Bramming Byggelager A/S, Grønfeldt A/S, Outrup Tømmerhandel A/S og Sdr. Omme Tømmerhandel A/S.

Aftalen indebærer, at indehaverne af CF Petersen & Søn, Michael Buhl og Jes Gravesen, overtager 49 % af aktierne i Grønvold & Schou samt 37,5 % af aktierne i hver af de øvrige fire virksomheder.

Fælles indkøbsvolumen er en fordel
Den nye strategi søsættes med henblik på at bringe interne synergier i spil og styrke konkurrenceevnen i parternes i alt 13 forretningsenheder:

- Vi har i konsolideringsstrategien særligt fokuseret på de åbenlyse fordele, der ligger i at forene kræfterne i en fælles indkøbsvolumen. På baggrund heraf samordner CF Petersen & Søn alle indkøb fremadrettet, fortæller hovedaktionær i CF Petersen & Søn, Michael Buhl, og fortsætter:

- På Sjælland er der tillige potentiale for distributions- og logistikoptimering i både CF Petersen & Søn og i Grønvold & Schou, da de to virksomheder tilsammen dækker hele markedsområdet på Vest-, Midt- Øst-, og Sydsjælland.

På længere sigt vil allianceparterne også drage nytte af hinandens styrker i støttefunktionerne IT, markedsføring, HR og administration således, at de lokale kræfter og erfaringer udnyttes til fællesskabets bedste.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078