23948sdkhjf

FDB Møbler får ny medejer

De seneste år er det gået stærkt for FDB Møbler, som dagligvaregiganten Coop i slutningen af 2019 valgte at skille ud som selvstændigt selskab. Nu vil de selvstændige brugsforeninger under Coop med på satsningen, og derfor har Brugsforeningernes Låneforening købt sig til et ejerskab på knapt halvdelen af selskabet.

Det skriver Finans.

– De selvstændige brugsforeninger har ønsket at være en del af FDB Møblers succes. Og derfor har de købt en andel, der svarer til deres andel af den samlede omsætning i Coop, siger Jan Madsen, koncerndirektør i Coop til mediet.

FDB Møbler, der blev grundlagt i 19412, blev i 2013 relanceret med en række klassiske designs fra Børge Mogensen og Poul M. Volther. I 2015 åbnede FDB Møbler sin første selvstændige møbelbutik i Gilleleje, og siden er det gået stærkt for selskabet, der i dag har ni selvstændige butikker.

Da selskabet i fjor blev udskilt fra Coop, lød det blandt andet, at der skal sættes ekstra ind på eksporten, hvor ambitionen lyder på en mangedobling.

– Strategien er, at de kommende års vækst skal komme i udlandet. Målet er at cirka halvdelen af vores omsætning skal komme fra eksport om fem år. I dag er den andel under 10 procent. Med FDB Møbler i et selskab reducerer vi kompleksiteten og kan bedre tilpasse os de internationale kunders behov, lød det i en anledning fra Ole Kiel, adm. direktør i FDB Møbler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063