23948sdkhjf

Bygma Gruppen køber gør-det-selv-kæde

Trælast- og byggevarekoncernen har overtaget Húsasmiðjan med 16 forretninger på Island.
The Iceland Enterprise Fund (FSI) har solgt alle Húsasmiðjans aktiver og passiver til Bygma Gruppen med virkning fra den 1. januar 2012.

Salgsprocessen har stået på siden august i år, og aftalen indeholder overtagelse af gæld, alle medarbejderaftaler, lejeaftaler og øvrige forretningsforpligtelser.

- Vi ser mange positive fællestræk mellem Húsasmiðjan og Bygma – både i forhold til forretningsfilosofien og til virksomhedskulturen. Samtidig spiller købet af Húsasmiðjan en vigtig rolle i udfyldelsen af Bygma Gruppens strategi, hvor vi tilstræber at være repræsenteret i alle de nordiske lande, siger Peter H. Christiansen, adm. direktør i Bygma.

Bygmas entré på Island er til stor gavn
Húsasmiðjan er en førende forhandler af byggematerialer og gør-det-selv-produkter på Island. Virksomheden har været igennem store rationaliseringsrunder de sidste to år og beskæftiger i dag ca. 450 medarbejdere.

Húsasmiðjan driver 16 forretninger spredt på Island under brandet Húsasmiðjan og havecentre under brandet Blómaval. Húsasmiðjan driver også grossistvirksomhederne Iskraft og HG Guðjónsson.

- Med Bygmas køb af en førende detailhandler på Island er en betydelig direkte udenlandsk investering gennemført. Vi er overbeviste om, at Bygmas indtræden på det islandske marked vil være til gavn både for markedet, forbrugerne og for medarbejderne, idet Bygma har en lang og succesfuld historie, siger FSI’s adm. direktør, Finnbogi Jónsson.

FSI købte Húsasmiðjan for et år siden med det primære mål at sælge virksomheden i en åben salgsproces. Finnbogi Jónsson er derfor meget tilfreds med, at det nu er lykkedes at realisere målsætningen.

Efter Bygmas overtagelse pr. 1. januar 2012 vil Húsasmiðjan fortsætte under samme navn.

Bygma Gruppen driver flere end 65 forretninger i Danmark, Sverige og på Færøerne. Koncernen beskæftiger godt 1.600 medarbejdere og runder i regnskabsåret 2011 en omsætning på mere end 4,5 mia. kroner. Bygma blev etableret for ca. 60 år siden og har været drevet af den samme danske familie lige siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078