23948sdkhjf

Ny bestyrelsesformand til Designskolen Kolding

Med et indgående kendskab til både uddannelse og erhvervsliv træder Morten Albæk ind i Designskolen Koldings bestyrelse, hvor han sætter sig i formandsstolen.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Morten Albæk er filosof, forfatter og adm. direktør for virksomheden Voluntas, der rådgiver virksomheder, ledere og regeringer. I Voluntas’ præsentation understreger den nyslåede bestyrelsesformand, at han rådgiver i ”hvordan man skaber, tilpasser og driver meningsfulde organisationer, brands, samfund og en meningsfuld planet.”

Og netop ordet meningsfuldhed vækker genklang i Kolding, hvor det ifølge Designskolen indkapsler netop det, som er afsættet for skolens virke: Design skal give mening for mennesker og miljø.

Morten Albæk

  • Founder & CEO, Voluntas (2015-)
  • Chief Marketing Officer, Vestas (2009-2015)
  • SVP for Idéudvikling og Innovation, Danske Bank (2002-2008)
  • Fem år i træk på The Internationalists liste Top 100 Most Influential CMO’s (2011-2015)
  • Blandt The Internationalists ‘20 Inspiring Marketers of the First 20 Years of the 21st Century’ (2020)
  • Forfatter til fire bestsellere – senest ’Ét liv, én tid, ét menneske: Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv,’ (2018) der udkom på engelsk i oktober 2019 og er på vej til udgivelse i Sydkorea, Ukraine, Frankrig, Rusland, Norge, Serbien, Tyskland i 2020-2021.
  • Adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet 2008-2019
  • Cand.mag. i historie og filosofi

– Morten Albæk er det helt oplagte valg til formand for skolens bestyrelse. Han har formået at bringe filosofien ned fra bjerget og gjort den anvendelig – ikke mindst i sit mangeårige virke i erhvervslivet, og han har igennem hele sin karriere formået at bryde skellet mellem humaniora og hard core business. Lige præcis dét har vi brug for at gøre inden for designfaget, siger den ny næstformand i bestyrelsen, Merete Due Paarup, der efter et år på posten som bestyrelsesformand giver stafetten videre til Morten Albæk.

Vidtforgrenet erfaring

Læs også: Fremtidens danske design indtager Milano

Morten Albæk kommer med en vidtforgrenet erfaring, der spænder fra direktørposter i vindmøllefabrikken Vestas over Danske Bank til den nuværende position som stifter og direktør for konsulentfirmaet Voluntas. I tilgift er han begunstiget med et indgående kendskab til uddannelsesverden, og han har blandt andet i en årrække været adjungeret professor i filosofi på Aalborg Universitet.

– Med sine stærke kommunikative evner er jeg sikker på, at Morten Albæk kan bygge bro mellem erhvervslivet og vores unge designstuderende og dermed styrke skolens vigtigste arbejde – at gøre vores studerende relevante for erhvervslivet - og naturligvis også vice versa, udtaler Merete Due Paarup.

Designskolen Koldings samlede bestyrelse tæller medlemmer fra såvel designbranchen som det regionale og lokale politiske liv. Netop kombinationen af lokal forankring og såvel nationalt som internationalt udsyn vil ifølge skolen sikre kontinuitet og dermed skabe de bedste rammebetingelser for at lægge en ambitiøs strategi for Designskolen de kommende år.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at tage fat på arbejdet som bestyrelsesformand for Designskolen Kolding, som jeg anser som et af de mest spændende designuniversiteter i verden. Sammen med den nuværende bestyrelse vil jeg arbejde for, at vi kan demokratisere design og derved gøre design til en kompetence, som er selvfølgelig i enhver progressiv virksomhed og organisation. Og så er det min ambition at give Designskolen Koldings nye, visionære rektor, Lene Tanggaard, den bedst mulige opbakning til, at vi sammen med medarbejdere og studerende kan gøre skolen til en af verdens førende inden for designuddannelse og -forskning, siger Morten Albæk.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094