23948sdkhjf

Trods nylig flytning: Vækst skaber pladsmangel i Glyngøre

NIC Denmark, der blandt andet producerer lysninger til vinduer og døre og andre præfabrikerede inddækningsopgaver til byggeri, har brugt sommeren på at flytte til nye lokaler og investere i nye maskiner. Allerede inden indvielsen til oktober giver øget vækst imidlertid pladsmangel.

Det fortæller partner og direktør Arne Spicer Lindgren, der sammen med Helle Frostholm Skærbech driver NIC Denmark med base i Glyngøre.

– Lige nu gennemfører vi en nøje planlagt flytteproces på tre måneder og produktionen har faktisk kun ligget stille som planlagt i Industriferien. Vi startede to uger inde i juni med at installere nye maskiner i de nye lokaler samtidigt med, at produktionen kørte i de gamle lokaler. I industriferien flyttede vi så de maskiner, der skulle med fra de gamle lokaler og over i de nye, og det er kørt uden problemer af nogen art, fortæller Arne Spicer Lindgren.

Da medarbejderne kom tilbage fra ferie i uge 32, var de nye lokaler klar.

– Vi trykkede populært sagt på knappen og var klar til at køre i de nye lokaler. Vi har kørt produktionen samtidigt med, at vi har indfaset tre nye maskiner og ny udsugning og det er kørt efter en snor, påpeger Arne Spicer Lindgren.

Læs også: Trodser coronakrisen: Investerer millioner i Glyngøre-produktion

Nye maskiner giver nye muligheder

Lige nu kører NIC Denmark den sidste nye store CNC-maskine ind.

– Den kan tage hele plader ind og forarbejde dem. Vi har investeret kraftigt i nye maskiner, som både giver os flere muligheder, fortæller Arne Spicer Lindgren og uddyber:

– Med de indkøbte maskiner har vi fået automatiseret mere af produktionen, og det betyder, at vi kan fremstille flere specialprodukter inhouse i stedet for at sende bestillingerne videre til vores underleverandører, hvilket kommer til at betyde en kortere leveringstid.

Han understreger, at det nye maskineri, der er fuldt indfaset om et par uger, samtidig er med til at styrke NIC Denmarks principper om mål, nøjagtige varer, høj kvalitet og leveringssikkerhed.

Læs også: Nordic Innercore udvider maskinparken

Vækst giver pladsmangel

De nye lokaler er beliggende i højtalerproducenten Jamos tidligere bygninger på Elmevej i Glyngøre, hvor NIC Denmark i forvejen havde til huse. Lokalerne er dog beliggende i en anden del af den store bygning.

– Vi har fået langt bedre lagerfaciliteter, hvor alt er i et plan, ligesom vi har fået overdækkede læssefaciliteter. Der går endnu en måneds tid før, at vi er helt på plads. Vores udfordring er, at vi er tæt på at vokse ud af rammerne allerede nu og derfor i gang med at optimere vores processer for evt. at kunne finde løsninger til at afhjælpe pladsmanglen. Men vi vil helst blive under eget tag og derfor vil vi i første omgang se, om vores net af underleverandører kan hjælpe os, fortæller Arne Spicer Lindgren med henvisning til, at opgaver stadig kan sendes videre til underleverandørerne under spidsbelastninger.

Han glæder sig over, at NIC Denmark nu har fået langt bedre faciliteter på alle parametre.

– Vi har fået en ny og optimeret produktion, nye funktionelle lagerfaciliteter og så har vi fået tidssvarende administrations- og personalefaciliteter, der samlet set gerne skulle ruste til at vækste yderligere de kommende år, slår Arne Spicer Lindgren fast.

NIC Denmark indvier officielt de nye faciliteter ved et arrangement den 9. oktober 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.158