23948sdkhjf

Velux vil fange 100 års CO2 i verdens skove

Når Velux Gruppen i 2041 fylder 100 år, skal det ske som en klimaneutral virksomhed. Sådan lyder ambitionen i den nye ”klima-ed”, koncernen i dag lancerer, og klimaneutraliteten skal ikke blot gælde fra 2041 – Velux Gruppen går efter historisk klimaneutralitet, og vil således indfange 100 års CO2-udledning svarende til 5,6 mio. ton CO2 i skovprojekter, der bliver udviklet og drevet af WWF Verdensnaturfonden.

Samtidigt forpligter Velux Gruppen sig til at halvere gruppens fremtidige CO2-udledninger frem mod 2030 på virksomhedsniveau og på tværs af hele koncernens værdikæde i overensstemmelse med Paris-aftalens mest ambitiøse 1,5-graders scenarie.

Lifetime Carbon Neutral

Det nye initiativ for virksomheders klimaansvar er initieret af Velux Gruppen og udviklet i tæt parløb med WWF Verdensnaturfonden.

Initiativet gør det muligt at tage ansvar for både historiske og fremtidige CO2-udledninger.

Målet er samtidigt at bevare noget af verdens mest værdifulde og biodiversitetsrige regnskov samt forbedre leveforholdene for de lokale samfund.

– Vi står overfor en alvorlig klima- og naturkrise, som kalder på et ekstraordinært lederskab nu. Derfor har vi i tråd med vores værdier og virksomhedsfilosofi om at gøre det lidt bedre, udviklet initiativet, Lifetime Carbon Neutral. Det er en helt ny forpligtelse over for klimaet, som bliver indfriet gennem et 20-årigt partnerskab med WWF Verdensnaturfonden, der gennem skovbevarelse og styrkelse af biodiversiteten skal binde CO2 svarende til hele vores historiske CO2-aftryk i 2041, siger David Briggs, administrerende direktør i Velux Gruppen, og fortsætter:

– Samtidig forpligter vi os til fremadrettet kraftigt at reducere vores CO2-udledning og anmoder vores leverandører om det samme. Forhåbentligt kan vi inspirere andre virksomheder til at følge i vores fodspor og gå i nul over en hel levetid.

200.000 hektar skov

Velux Gruppen vil i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden investere i fem skovprojekter, der samlet vil bevare og genoprette op mod 200.000 hektar tropisk skov med høj biodiversitet. Det svarer til et areal, der er større end Lolland, Falster og Møn tilsammen. Det forventes, at op mod 10 millioner nye træer skal plantes, og at der vil blive skabt jobs og bæredygtig udvikling for de lokale befolkninger som en integreret del af skovprojekterne. De første to ud af fem skovprojekter er allerede identificeret og kommer til at ligge i henholdsvis Uganda og Myanmar.

I Uganda vil fokus være på at genoprette nedbrudte skove, plante ny skov og beskytte de eksisterende naturlige skove gennem en bred vifte af initiativer. Projektet i Uganda vil også omfatte plantning af træer til skovbrug og plantagedrift uden for de beskyttede områder for at imødekomme efterspørgslen på forskellige skovprodukter og reducere presset på de naturlige skove. Projektet i Myanmar vil have fokus på at bevare unik biodiversitet og skov i Tanintharyi-regionen i tæt samarbejde med og til fordel for lokalsamfundene.

– Klimaforandringer og tab af biodiversitet udgør i dag de største globale risici, og der er derfor et stort behov for ambitiøse handlinger på tværs af alle sektorer, hvis vi skal skabe en bæredygtig fremtid for de kommende generationer. Velux Gruppens idé om at binde koncernens historiske CO2-aftryk som en del af Lifetime Carbon Neutral-initiativet er en nytænkende klimaforpligtelse, der også redder noget af klodens mest værdifulde natur, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Partnerskabet med WWF er en del af Velux Gruppens bæredygtighedsstrategi 2030. Som en del af transformationen vil Velux Gruppen øge investeringerne i energieffektivitet på koncernens fabrikker, skifte til vedvarende energi og indkøbe al elektricitet fra vedvarende energikilder samt ændre den måde, hvorpå koncernen specificerer og indkøber materialer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141