23948sdkhjf

Fra Gelsted til Gedsted: Mogens Koch forlader Carl Hansen & Søn

Fra den 1. januar 2021, bliver det ikke længere Carl Hansen og Søn i Gelsted på Fyn, der er hovedproducent for Mogens Koch Design. I stedet rykkes produktionen til Getama i nordjyske Gedsted, når den tiårige kontrakt mellem parterne udløber ved årets udgang.

– Baggrunden er, at vi så at sige er mere interesserede i bredde end i mængde; hos Carl Hansen og Søn har de skåret en del elementer væk, hvilket vi ikke har været helt tilfredse med, og da kontrakten så stod til at udløbe, valgte vi at se os om efter en anden producent, der ville lave hele serien, fortæller Mogens S. Koch til Wood Supply.

For Mogens Koch Design betyder det, at en række produkter, der ikke har været i produktion i en årrække, snart kommer til at gense dagens lys.

– Der kommer nogle produkter i produktion, der ikke har været produceret i mere end ni år, og så er Getama interesseret i at tage nogle andre elementer op, som vi har forsøgt at få fremstillet hos Carl Hansen, men som de aldrig gav os nogen respons på, fortæller Mogens S. Koch.

Ingen tvivl om kvaliteten

Med skiftet til Getama bliver det også en noget mindre spiller, der nu skal stå for produktionen og salget af Mogens Kochs klassiske reolserie fra 1932 samt de folde- og lædermøbler, der hidtil er blevet produceret i Gelsted. Det er dog ikke noget, der har givet anledning til bekymring.

– Det er en mindre fabrik, men de fremstiller også Wegner-møbler ligesom Carl Hansen og Søn, og kvaliteten er rigtig høj, hvilket selvfølgelig også har haft betydning for at vælge dem, slår Mogens S. Koch fast.

Og også på forhandlersiden er det hans indtryk, at den nordjyske producent uden problemer kan løfte arven fra det fynske.

– Getama har måske ikke helt samme netværk i udlandet, men det tror jeg bestemt, at de får, lyder vurderingen.

Mogens Koch Design har desuden producenter som FDB-Møbler, Le Klint In-Ligt og Fabula-tæpper, mens endnu en producent er i støbeskeen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095