23948sdkhjf

Kinnarps manøvrer gennem krisen

... og vender minus til lille plus takket være den offentlige sektor. Men branchen presses stadig af overrepræsentation, lyder det.
Det danske marked for kontormøbler er presset, og det mærker Kinnarps, der trods en svigtende privat sektor, klarer sig. Det skyldes i høj grad indkøbsaftaler med den offentlige sektor, stram omkostningsstyring og løntilbageholdenhed.

Omsætning & Resultat
For regnskabsåret 2010/2011 har svenske Kinnarps' danske selskab omsat for 168 mio. kr., hvilket er en lille nedgang fra 2009/2010, hvor omsætningen endte på 173 mio. kr.

Årets resultat endte med et beskedent overskud på 681.000 kr., hvilket er en lille fremgang fra sidste års regnskab, der endte med røde tal på bundlinjen (-1,4 mio. kr.).

Fremgangen på resultatsiden er primært opnået ved en stram omkostningsstyring kombineret med løntilbageholdenhed, skriver Kinnarps i sin ledelsesberetning.

Selskabet forventer en beskeden fremgang i omsætningen og fastholdelse af den positive bundlinje for regnskabsåret 2011/2012.

Offentlige sektor en redningsplanke
Den primære årsag til, at Kinnarps fortsat holder en høj omsætning og en stor markedsandel skyldes selskabets fokus på salg til den offentlige sektor.

- For 6 år siden besluttede vi således, af hensyn til en generel risikospredning, at vi bevidst skulle satse på at øge salget til det offentlige. Et af midlerne til dette er en bevidst organisering og professionel indsats omkring offentlige udbud. Denne strategi har vi gennem de seneste år haft stor succes med, og vi er i dag med på de fleste aftaler udbudt af SKI, staten, regionerne og kommunerne, skriver Kinnarps i sin beretning.

Selvom det private erhvervsliv er tilbageholdende med investeringer, har Kinnarps dog stadig betydelig omsætning til store og mellemstore virksomheder.

For mange om buddet
Møbelbranchen i Danmark er hårdt presset, men i følge Kinnarps er det ikke kun en svigtende privat sektor, der er årsag til krisen.

- Vi er ganske enkelt for mange til at dække det danske marked, skriver Kinnarps.

Denne form for overrepræsentation i branchen har flere negative konsekvenser, blandt andet for prisniveauet, der i forbindelse med sager og udbud er så lavt, at det kan være vanskeligt for nogen i branchen at tjene penge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125