23948sdkhjf

Hjallerup Træindustri er flyttet ind hos Freddy på Mors

Freddy Lilleris Jensen, indehaver af Morsø Speciallister og Tømrer i Øster Jølby, fik to dage til at beslutte sig for, om han ville købe Hjallerup Træindustri, der var på vej til at lukke. Svaret blev et ja, og dermed fortsætter den produktion af buet limtræ, som Hjallerup-firmaet har specialiseret sig i, på Mors.

Det fortæller Nordjyske.

Ifølge avisen var det en samarbejdspartner fra en af de store vinduesfabrikker, der en tirsdag aften i foråret ringede til Freddy Lilleris Jensen og fortalte, at Hjallerup Træindustri havde solgt bygningerne og var på vej til at lukke. Samme aften ringede Freddy Lilleris Jensen til daværende medejer Jan Thorup, og torsdag kørte Freddy og hans samlever Gitte Glintborg til Hjallerup og indgik handlen.

– Der var sateme ikke tid til at snakke med banken først. Det gjaldt om, at de store vinduesfabrikker lynhurtigt skulle have sikkerhed for, at produktionen fortsætter, siger Freddy Lilleris Jensen og tilføjer:

– Jeg havde godt nok sommerfugle i maven og sov ikke hele natten. Men det er en chance, man kun får én gang. De buer, som Hjallerup Træindustri fremstiller, er en specialvare, som der kun er få, der kan lave, og det passer simpelthen så godt ind i den produktion, vi har i forvejen.

Handelen trådte i kraft 1. juli, og alle maskinerne blev flyttet fra Vendsyssel til Mors kort efter. Her blev ryddet et par lagerhaller for at give plads til mere værksted, og i august blev Jan Thorup og den anden tidligere medejer Niels Lund Villadsen hyret ind til at oplære Freddy Lilleris Jensen og resten af holdet i, hvordan man fremstiller det buede limtræ, der primært afsættes til vinduesfabrikker.

Begge firmaers ordrebøger er fulde, så lige nu har medarbejderne susende travlt med både at holde gang i produktionen og sideløbende foretage en oplæring.

– Vi har meget at lære, men vinduesfabrikkerne har taget godt imod os og har forståelse for, at der lige er lidt indkøring. De ved, at vi altid leverer lister til tiden. Det kniber lidt lige nu, men det er kun en periode, siger Freddy Lilleris Jensen, der i forbindelse med de nye opgaver også forventer, at der skal ansættes flere medarbejdere på Mors.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094