23948sdkhjf

Hjallerup Træindustri investerer sig ud af krisen

En betydelig opgradering i produktionen har skabt positive forventninger til fremtiden hos den nordjyske underleverandør til vinduesbranchen.
For godt et halvt år siden besluttede Hjallerup Træindustri at satse offensivt med indkøb af en cnc-styret overfræser, en ny presser samt en stribe andre fornødne maskiner:

- Vi investerer, så vi er klar, når det hele begynder at gå frem ad igen, for det kommer igen, lyder det optimistisk fra ejerleder Jan Thorup.

Investeringen betyder, at virksomheden nu kan supplere produktionen af forspændte buer i limtræ med buer i massiv kernetræ. Hjallerup Træindustri er hermed det eneste sted i Danmark, hvor man kan få begge former for buer, oplyser Jan Thorup.

Skal være et kendemærke
Jan Thorup har tidligere arbejdet med salg og markedsføring hos Lind Maskiner i Herning men flyttede til det nordjyske, da han i 1997 overtog ejerskabet af Hjallerup Træindustri.

Her står han i dag i spidsen for seks medarbejdere, der primært udfører underleverandøropgaver for vinduesfabrikkerne.

Siden 1980 har virksomheden haft produktion af limtræsbuer som sit speciale, men med den nye metode kan man nu også tilfredsstille de kunder, der ønsker en højere kernetræsandel og en større formstabilitet.

Inden for mahogni, teak og hårdttræ vil der dog fortsat være mange, som foretrækker limtræ – blandt andet fordi man her undgår samlinger på buen – og derfor skal Hjallerup Træindustri satse på begge produktionsmetoder:

- Det skal være vores store styrke og bruges til både at holde på de eksisterende kunder og tiltrække nye, siger Jan Thorup og tilføjer, at tiltaget har fået en rigtig god modtagelse ude hos kunderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078