23948sdkhjf

Hübsch fejrer jubilæumsår med øget ansvarlighed

Hübsch cares. Sådan lyder den ny parole for designvirksomheden, der i år kan fejre tiårs jubilæum med en fuld FSC-certificering af træ-sortimentet, der omfatter både møbler og interiør.

– Det er noget, vi gerne har villet længe, men det har været en svær proces at få hul på; hvor skal man lige starte? spørger medejer samt salgs- og marketingsdirektør Daniel Henriksen, som Wood Supply mødte på Formland Autumn.  

Svaret fik han og Hübsch, da der sidste år kom en ny medarbejder til den Herning-baserede virksomhed.  

– Egentlig blev hun ansat i en anden funktion, men hun havde stor erfaring i arbejdet med bæredygtighed og certificeringer, så hun fik sat processen i gang, fortæller Daniel Henriksen. 

I juni kunne Hübsch så fejre modtagelsen af FSC-certifikatet efter en lang proces, der blandt andet blev muligt, fordi antallet af leverandører over de seneste år er blevet skåret ned.

– Nu har vi omkring fem på trædelen, og vi er også begyndt at stille højere krav til arbejdsforholdene på leverandørsiden, fortæller Daniel Henriksen og understreger, at der er tale om en proces.

– Vi har ikke lyst til at smide nogen ud, så er vi mere interesseret i at hjælpe dem med at leve op til de krav, vi stiller, forklarer han om de leverandører, der for hovedpartens vedkommende befinder sig i Vietnam.

Ude og hjemme

Mens der ude i verden arbejdes på at skabe bedre forhold hos leverandørerne, har virksomheden også sat værdier i fokus hjemme i Herning.

– I samarbejde med medarbejderne har vi fået defineret de fire kerneværdier åbenhed, ærlighed, glæde og fællesskab, og vi har nedsat en kulturbæregruppe, der arbejder målrettet med at integrere værdierne i det daglige, fortæller Daniel Henriksen.

Dels er det tanken, at værdigrundlaget skal være udgangspunkt for det daglige arbejde, men også i det midtjyske ser direktøren gerne, at Hübsch kan være til gavn for andet end sig selv og designkunderne. 

– Vi vil gerne gøre mere ud af den lokale forankring; vi arbejder allerede med at støtte det lokale i form af eksempelvis de små sportsklubber, men næste skridt bliver oprettelsen af en Hübsch-fond, fortæller Daniel Henriksen, og også her skal fokus være på de mindre aktører. 

– Det kan for eksempel være små velgørenhedsprojekter eller sportsarrangementer; de større projekter kan som regel få støtte fra mange forskellige steder, så derfor synes vi, det er vigtigt, at nogen har fokus på de små, slår han fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109