23948sdkhjf

Brancheskift med succes

Hvad gør man, når det er svært at få nye, kvalificerede elever? Hos værktøjsleverandøren Carl Ras har man valgt at ansætte 12 håndværkere som salgstrainees.
Carl Ras har de senere år oplevet, at det er blevet sværere og sværere at tiltrække kvalificerede elever, som brænder for at være isenkræmmer med speciale i værktøj og beslag.

- Derfor besluttede vi at prøve noget nyt med salgstrainees, som er ældre end vores normale elever, men – allervigtigst – er uddannede håndværkere og dermed har en masse hands-on erfaring med vores produkter. Vi supplerer så deres håndværksmæssige uddannelse med en uddannelse i salg, fortæller uddannelseschef Ulrik Skovgaard-Mortensen.

Overraskende mange ansøgere
Carl Ras slog stillingerne op på landsplan og fik i løbet af de første 14 dage flere end 100 ansøgninger og nåede op på 180 inden deadline. Heraf blev 12 ansat – den yngste er 25 år gammel, den ældste 38. De 11 har en tømrer-/snedkerbaggrund, mens den sidste er anlægsgartner.

Motivationen for at skifte over i den anden ende af branchen er varierende – fra utilfredshed med arbejdstider og usikre ansættelsesvilkår til problemer med fysikken. Nu har de været ansat i tre måneder og er i gang med at blive udlært til salgsassistent med speciale i håndværktøj og beslag.

Ikke helt forfra
Lasse Langkilde Jørgensen er uddannet tømrer og arbejdede som svend, da han måtte stoppe på grund af en ødelagt sin skulder efter et trafikuheld. Han arbejder nu som salgstrainee i Carl Ras’ engroscenter ved Sjællandsbroen i København.

- Jeg var glad for at være tømrer og arbejde i branchen, men efter ulykken kunne min skulder bare ikke klare belastningen, så jeg blev nødt til at finde noget andet. Jeg overvejede at uddanne mig til bygningskonduktør eller sælger, men stødte så på jobopslaget fra Carl Ras og syntes, det lød helt perfekt. At jeg kunne komme videre, samtidig med jeg stadig kan bruge den viden, som jeg har fra min tidligere uddannelse og job – på den måde skal jeg ikke starte helt forfra, fortæller Lasse Langkilde Jørgensen.

De nye salgstrainees er blevet budt velkommen af både kunder og kolleger. Lars Kamp, butikschef i engroscenter Sjællandsbroen, fortæller:

- I vores afdeling har vi fået to salgstrainees, og det går bare rigtig godt. De er modne og ved, hvad det vil sige at arbejde, og mere præcist, hvordan det er at arbejde som tømrer og snedker, hvilket mange af vores kunder gør. De ved meget om vores produkter, ja, de har faktisk kunnet lære os noget om, hvordan man bruger produkterne ude på byggepladsen.

Fakta om Carl Ras salgstraineeforløb
• Uddannelsen er en godkendt voksenelevuddannelse, som gennemføres hos Carl Ras A/S og Mommark Handelskostskole.

• Efter endt uddannelse er man Salgsassistent - Linie håndværkerbutik.

• Uddannelsen tager 2 år og 8 uger, heraf er de 17 uger skolegang, de resterende er praktik ved Carl Ras.

• Hos Carl Ras bliver man undervist af interne specialister og leverandører, samt man følges af en ”morfar” – en erfaren kollega - der har ansvar for uddannelsen i det daglige arbejde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204