23948sdkhjf

Ny Tvilum-formand: Vi er inde i en god udvikling

Hos Tvilum i Fårvang har en bestyrelsesrokade sat en ny mand i formandsstolen. Således overtog Peter Bager i starten af juni stafetten efter Birger Østergaard Christensen, der dog forbliver en del af bestyrelsen. 

– Det er egentlig bare en naturlig udvikling og ikke noget spor dramatisk; vi har bare byttet lidt rundt på rollerne, lyder det fra Peter Bager, der også sidder på formandsposten hos midtjyske Steens Group.

Tvilums bestyrelse udgøres da også stadig af det samme hold, som for snart tre år siden blev konstitueret, da den nye ejerkreds blev dannet. Ifølge Peter Bager har det været tre år, der har stået i fremgangens tegn.

– Det er altid en udfordring, når så stor en virksomhed skal vendes rundt, og det har da været en tung proces, men også en proces hvor vi, set i forhold til virksomhedens størrelse, er kommet hurtigt videre; Vi var relativt hurtigt der, hvor vi var i stand til at få det lidt længere lys på og se længere ud i fremtiden end bare til næste måned, fortæller den nyslåede bestyrelsesformand.

Han tilskriver succesen en kombination af flere faktorer.

Læs også: 100 ansatte strejkede hos Tvilum

– Men jeg vil særligt fremhæve det gode samarbejde og den vedholdende teamindsats, ikke bare på bestyrelsesniveau men over hele linjen, fortæller Peter Bager.

Strategien holder

At Tvilum siden genrejsningen har været inde i en god udvikling, blev der slået en tyk streg under, da virksomheden i februar kunne præsentere resultaterne for 2019. Her passerede omsætningen en milliard kroner, mens resultatet før skat landede på 64 mio. kr. svarende til en organisk vækst på 20 pct.

– Vi er lykkedes med vores strategi om at tage kompleksitet ud af vores virksomhed – bl.a. ved at reducere antal varenumre og sigte mod større seriestørrelser – men andre ord bevæger vi os mod Tvilums oprindelige DNA, lød det i den forbindelse fra Tvilum-direktør Torben Porsholdt.

Og det er en strategi, møbelproducenten holder fast i, fortæller Peter Bager.

Læs også: Tvilum starter så småt op igen: Vi har øvet os på krise i to år

– Det handler om, at vi kommer ind til kernen og bliver skarpe på, hvad det er, vi kan producere og levere konkurrencedygtigt med det setup, vi har, så vi kan sikre, at det er rentabelt at producere i Danmark, forklarer han og fortsætter.

– Det er faktisk ret jordnært; det handler i bund og grund om at få ro på, få skabt noget soliditet omkring virksomheden og så fortsætte det stærke holdarbejde – det er i virkeligheden hovedingredienserne.

Og de hovedingredienser er der ifølge Peter Bager styr på nu. Derfor bliver kursen også holdt, selvom coronaen kortvarigt stak en kæp i det tvilumske hjul.

– Det er klart, at når der kommer sådan en kindhest som hedder en nedlukning, så slår man fuld bak og gør som alle andre virksomheder, men det ændrer ikke noget på strategien på den måde; Selvfølgelig påvirker det os, når de kunder, vi handler med, er mere eller mindre lukket ned, men i det overordnede billede af, hvad er det er, vi laver, gør og vil, har det ikke ændret noget. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094