23948sdkhjf

B2B-handlen taber pusten

Efter halvandet år med fremgang i omsætningen for engroshandel har de seneste måneder budt på en afmatning. Det viser DI Handels nyeste konjunkturbarometer.
Den indenlandske omsætning indenfor engroshandel faldt i perioden juni - august med 3,2 pct. sammenlignet med de forrige tre måneder.

- Efter et stærkt første halvår konstaterer vi nu en svag afmatning i salget, selv om resultatet er bedre end i samme periode 2010. Udfordringen er imidlertid, at mange handelsvirksomheder er ved at rejse sig efter et meget lavt niveau i omsætningen årene før. Derfor er det bekymrende, hvis der måtte blive tale om en varig afmatning, som vil være hård kost for mange, vurderer branchedirektør i DI Handel, Lars William Wesch.

Ingen forventninger om vækst
Branchedirektøren henviser samtidig til, at DI Handels seneste prognose for 4. kvartal blandt et udsnit af B2B handelsvirksomheder peger på dalende omsætning og reduktion i beskæftigelsen.

- Mange er usikre på, om kurven vil gå svagt op eller ned omkring årsskiftet, men generelt er der ikke forventninger til den store vækst hos B2B kunderne i fx industrien, påpeger Lars William Wesch.

Tilbagegangen skyldes ikke mindst aftagende indenlandsk omsætning indenfor ”anden engroshandel”, der blandt andet indeholder engroshandel med brændstof.

Den eneste branche med fremgang i omsætningen er engroshandel med informations- og kommunikationsudstyr, der er steget 2 pct. sammenlignet med de forrige tre måneder.

Salg præget af store udsving
Handelsbranchens salg i de enkelte måneder er ifølge konjunkturbarometret præget af store udsving. Den indenlandske omsætning i engroshandlen faldt med 10,1 pct. fra maj til juli 2011, hvorefter den steg med 7,2 pct. i august.

Samlet set ligger engroshandlens omsætning i årets første otte måneder 12,4 pct. over niveauet i samme periode sidste år. Både i industrien og i servicesektoren viser konjunkturbarometret dalende forventninger til resten af året.


Find hele konjunkturanalysen på di.handel.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079