23948sdkhjf

Træfabrik fortsætter investeringer efter stærkt år

BF12 i Bording udvider med 2.000 kvadratmeter og får blandt andet mere plads til produktion af akustikløsninger. Rekordregnskab og stigende efterspørgsel fra byggeriet nærer optimismen i det midtjyske. En offensiv strategi med en vellykket satsning på træbaserede løsninger til byggeriet kaster nu nye investeringer af sig hos BF12.

På Fabriksvej i Bording, lige over for BF12’s eksisterende fabrik, har direktør Jørgen Kristensen lejet en 2.000 kvadratmeter stor ejendom, som blandt andet skal huse en komplet afdeling til produktion af akustikbeklædning.

BF12 har til formålet investeret i en ny cnc-styret boremaskine til perforering og et nyt anlæg til pladeopskæring. Sidstnævnte – en Homag Sawteq 300 – er netop sat i drift og betyder mere end en fordobling af kapaciteten til opskæring.

– Med den nye afdeling får vi kapacitet til at imødekomme en stigende efterspørgsel på akustikløsninger, hvor vi har større ordrer inde til blandt andet skoler og erhverv, fortæller Jørgen Kristensen.

En gevinst for logistik og miljø
BF12, der først på året skiftede navn fra Bording Fronts, har siden finanskrisen investeret massivt i sin maskinpark for at kunne håndtere hele værdikæden inden for træbearbejdning i eget hus. Det har skabt grundlag for opbygning af et nyt, stort kundesegment inden for byggeriet som supplement til produktionen af blandt andet køkkenlåger, fronter og møbelkomponenter.

Læs også: Navneskift og ny strategi: Fra lågeproducent til partner med hele pakken

– Vi har de seneste år målrettet vores investeringer mod kunder i byggeriet og har løbende fornyet og udvidet vores maskinpark. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at BF12 skal være produktionspartneren, der kan stå for alt fra opskæring til færdigt produkt, fortæller Jørgen Kristensen.

Den strategi har mange virksomheder set værdien i. Kundespecifikke løsninger til byggeriet står i dag for knap en tredjedel af BF12’s samlede omsætning, og efterspørgslen er stigende.

Blandt disse virksomheder er trævarespecialisten Keflico, der har benyttet BF12 som produktionspartner på flere markante byggeprojekter; herunder Danske Banks nye domicil i Aarhus, udvidelsen af Syddansk Erhvervsskole i Vejle og ombygningen af Fredericia Sundhedshus. Senest har BF12 hjulpet Keflico med at producere egefinerede plader til den indvendige beklædning på det nye Midtbyens Gymnasium i Viborg.

– I Keflico har vi et stort fokus på at fremme brugen af træ på en ansvarlig og bæredygtig måde, og vi prioriterer at arbejde tæt sammen med virksomheder, der komplementerer vores kernekompetencer.  Det gør BF12 gennem en dyb specialisering inden for produktion af træbaserede produkter, alt sammen samlet på én adresse. Det skaber samtidig store logistiske og miljømæssige gevinster for os, fordi vi ikke skal transportere varen rundt mellem forskellige leverandører, siger Lene Lykkegaard, der er projektkoordinator hos Keflico.

Regnskabsrekord og nyt stærkt år i sigte
BF12 offentliggjorde her i foråret sit hidtil bedste årsregnskab med et overskud på 3,2 mio. kroner før skat, og trods Corona-krisens udfordringer budgetterer virksomheden i 2020 med et resultat tæt på niveauet fra 2019.

Foruden en rigtig fornuftig ordrebeholdning er det ikke mindst investeringerne i bygningsmassen og maskinparken, en FSC-certificering og implementeringen af et nyt ERP-system, der skaber forventninger om endnu et stærkt år hos træfabrikken i Bording.

Læs mere om: bf12
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125