23948sdkhjf

Kontorleverandør atter flyvende efter kort corona-klemme

For den Hammel-baserede kontormøbelproducent Cube Design blev årets første kvartal det bedste nogensinde i virksomhedens snart fyrreårige historie.

– Resultatet blev lige omkring dobbelt så stort som sidste år, fortæller direktør Curt Berggren, der stiftede Cube Design i 1980.

Han forklarer fremgangen med, at der det seneste halvandet år er blevet investeret massivt i produktionen.

– Vi har fuldstændig endevendt fabrikken, så vi kan køre meget mere igennem, fortæller direktøren, der vurderer, at det nye setup har betydet en kapacitetsøgning på 25-30 pct.

 Grønne initiativer hos Cube 

Cube Design satte for alvor skub i den grønne dagsorden i 2019. Her investerede virksomheden et millionbeløb i omstillingen, blandt andet med oprettelsen af en ny afdeling med fokus på at skabe øget bæredygtighed i produktionen. 

I begyndelsen af 2020 blev Cube Design FSC-certificeret, snart igangsættes arbejdet med også at få EU-blomsten, og for to måneder siden overgik man til udelukkende at benytte sig af grøn strøm.

 – Det er et stort arbejde, og vi bruger rigtig mange ressourcer på det, simpelthen fordi det er vigtigt for os at være oppe i allerhøjeste felt, når det kommer til miljøspørgsmålet, fortæller Curt Berggren.

 

Der er blandt andet indkøbt et nyt produktionsanlæg for at øge kapaciteten, ligesom produktionsflowet ved samme lejlighed er optimeret, og ifølge Curt Berggren er den samlede manøvre løbet op i omkring 10 mio. kr. Der er i årets løb også investere et betragteligt millionbeløb i den grønne omstilling hos Cube Design, der ikke desto mindre kom ud af 2019 med vækst. 

Læs også: Cube Design ind i 2018 med raketfart

Eksport i god gænge
Således voksede bruttofortjenesten hos kontormøbelproducenten sidste år til 25 mio. kr., mens resultatet før skat voksede fra 3,8 til 4,6 mio.

– Særligt har vores eksport trukket meget af det, lyder det fra Curt Berggren, der dog understreger, at virksomheden også har haft vækst på det danske marked.

Cube Design eksporterer til de skandinaviske lande, på nær Sverige, samt til England og en række andre europæiske markeder, og det er direktørens vurdering, at eksporten alt i alt står for omtrent halvdelen af forretningen.

– Det er især syd for grænsen, der trækker rigtig godt, og hvor vi oplever stigende efterspørgsel på vores koncept, som er at satse på absolut højeste kvalitet og en lang holdbarhed, fortæller han.

Læs også: Se tallene: Cube Design markant påvirket af 2016-investeringer

Corona har kradset
Ovenpå et stærkt 2019 og en flyvende start på 2020 blev Hammel-virksomheden dog hårdt ramt, da coronakrisen fra den ene dag til den anden knægtede den kontormøbelrelaterede købelyst.

– Vi havde en stor ordremængde, da det hele startede, så de første fire-seks uger kørte vi helt normalt, men lige efter påske oplevede vi en kraftig nedgang, fortæller Curt Berggren.

I en periode har Cube Design derfor benyttet sig af muligheden for at sende ansatte hjem på lønkompensation, men nu er der igen fuld tryk på produktionshallerne i Hammel.

– I sidste uge skruede vi helt op igen, og ser man på den første tid efter sommerferien har vi også pænt med ordre inde, så det begynder bestemt at se fornuftigt ud, vurderer direktøren.

Cube Design A/S 
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 25,1 24,5
Resultat før finansielle poster 4,8 4,1
Resultat før skat 4,6 3,8
Årets resultat 3,6 3,0
Balancesum 46,0 42,8
Egenkapital 28,7 25,1
Gns. antal ansatte 43 44
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11