23948sdkhjf

Velfac leverer vinduer til almennyttige passivhuse

Netop nu opføres et passivhusbyggeri med 126 lejligheder i Køge. Velfac er vinduesleverandør til projektet.
Byggeriet omfatter ca. 12.000 m² boliger i henholdsvis tre og fire etager, og er ifølge Velfac de første almennyttige passivhuse i Danmark.

Efter en vurdering af flere vinduesproducenter har entreprenøren E. Pihl & Søn og dennes rådgiver valgt produktet Velfac 200 Helo, der – med en U-værdi på 0,83 og Eref på +0,8 – bidrager positivt til bygningernes samlede energibalance.

Helo er et nyudviklet kompositmateriale, der består af fine glastråde indstøbt i PUR (Polyurethan). Vinduerne er desuden udstyret med energiruder, der ligeledes bidrager til at holde på varmen.

Solafskærmning regulerer varmen
For at undgå overophedning i et passivhus er det vigtigt at sørge for solafskærmning. Det handler om at få den passive solvarme, når der er brug for den, og undgå ekstra varmetilskud, når boligen allerede har opnået en komfortabel temperatur.

I projektet i Køge sørger altaner mod syd for skygge til boligerne, mens der mod øst og vest er solafskærmning i form af solgardiner. Hvert enkelt solgardin kan monteres direkte på vinduet. Dermed undgår man at montere solafskærmningen på selve murværket, hvilket vil ændre facadens udtryk samtidig med at der vil ske en uhensigtsmæssig gennembrydning af facaden.

Øget interesse for lavenergi blandt bygherrer
Boligerne i Køge vil få et energiforbrug, der ligger et godt stykke under Bygningsreglementets energikrav til nybyggeri, og de kommende beboere kan se frem til en månedlig varmeregning på under 200 kroner.

- Passivhusene i Køge er de første almennyttige passivhuse i Danmark, og vi mærker i det hele taget øget fokus på bæredygtigt byggeri, når boligselskaber og andre bygherrer skal nyopføre eller boligrenovere, siger projektdirektør Bo Svendsen fra Pihl.

Ifølge Velfac er der i Danmark registreret lidt flere end 3.000 lavenergiboliger siden 2006, men kun omkring 150 af disse boliger er opført som passivhuse.

Passivhuset har til gengæld stor udbredelse i Tyskland, Østrig og Schweiz, hvor der allerede er opført flere end 8.000 huse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11