23948sdkhjf

Ugilt Savværk udvider med ny fabrik

Ugilt Savværk har opkøbt de produktionsfaciliteter, som tilhørte det nu lukkede HP3. Fabrikken har masser af ordrer på bogen og har derfor ansat flere tidligere HP3-ansatte.
Tidligere på måneden måtte HP Gruppen se sig nødsaget til at sælge ud af aktiviteterne og lukke to selskaber; herunder HP3, der beskæftigede sig med modulbyggeri.

Produktionen kommer dog ikke til at stå stille i ret lang tid, for fabrikken i Linderum er netop blevet opkøbt af Ugilt Savværk, der med overtagelsen flytter sin produktion af træelementer fra Ugilt til de nyerhvervede faciliteter i Linderum.

- Fremover vil vi producere spær i Ugilt og elementer i Linderum. Fra på mandag har vi 10 mand gående på fabrikken, og i det nye år forventer vi at komme op på omkring 20, fortæller indehaver Kenneth Jepsen til Wood Supply

Markant oprustning
Med overtagelsen af den 6.500 m² store hal og produktionsfaciliteter fordobler Ugilt Savværk sin kapacitet. Og det med god grund, fortæller Kenneth Jepsen:

- Vi har rygende travlt og har allerede genansat fire ansatte fra det gamle HP3 samt en gruppeleder. Derudover bliver Torben Eriksen en del af Ugilt Savværk fra årsskiftet. Han har kørt dele af HP3’s forretning selvstændigt – dels på salgssiden og dels på montagesiden. Han og jeg vil drive Ugilt Savværk fremadrettet, siger Kenneth Jepsen.

Ugilt Savværk har i dag godt 30 mand på lønningslisten og forventer inden for det næste år at tælle ca. 40 mand. Når alle faciliteter kommer helt op at køre, satser Kenneth Jepsen på, at der bliver brug for yderligere op mod 30 mand.

Sats på elementproduktion blev vejen ud af krisen
Ugilt Savværk er kommet pænt gennem finanskrisen; senest med betydelig fremgang i omsætningen og et overskud på godt en halv million kroner i 2010.

Ifølge Kenneth Jepsen skyldes dette dels en cocktail af et lavt omkostningsniveau kombineret med investeringer i den nyeste teknolog, og dels evnen til omstilling, da krisen ramte byggeriet:

- I nedgangstiden i 2008 stillede vi straks om og startede en elementproduktion op. Siden har vi leveret op i mod 70.000 m² træelementer, fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109