23948sdkhjf

Få styr på mærkerne – 3 gode råd til certificeringen

Bæredygtighed fylder stadigt mere hos forbrugere, indkøbere og producenter, og en del orienterer sig mod mærkningsordninger som Svanemærket eller EU-Blomsten.

Svanen og Blomsten

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. 93% af alle nordiske forbrugere kender Svanemærket.

EU-Blomsten er EU’s officielle miljømærke. 38% af de nordiske forbrugere kender EU-Blomsten.

Miljømærkerne skal gøre det enkelt at vælge blandt de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser. Målet med miljømærkerne er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug, og derfor ser mærkningsordningerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs.

For producenter kan mærkningsordningerne være en måde at positionere sig på, men processen kan synes tung, og det kan være svært at finde hoved og hale i junglen af certificeringer og mærker.

Derfor kommer Miljømærkning Danmark, der står for administrationen af Svanemærket og EU-Blomsten nu med tre gode råd til møbelproducenter, der overvejer at ansøge om en møbellicens.

1. Kontakt Miljømærkning Danmark

Det er altid en god idé at kontakte Miljømærkning Danmark, hvis I overvejer at ansøge om en certificering med enten Svanemærket eller EU-Blomsten. Så kan vi tage en uforpligtende samtale om jeres ønsker, vejlede jer i hvilke krav der er gældende for jeres type af produkt og hvordan I bedst kommer i gang med en ansøgningsproces.

Kravene til en produktgruppe er samlet i et kriteriedokument, og virksomheder, der ønsker at opnå en certificering, skal kunne dokumentere, at deres produkt lever op til de krav i kriteriedokumentet, der er relevante for deres produkt.

2. Vælg den løsning der passer jeres virksomhed

Som virksomhed kan I vælge at ansøge om certificering af ét enkelt møbel, eller I kan vælge en mere fleksibel løsning, hvor I får en bredere materialeliste godkendt og dermed ansøger om certificering af en hel produktserie. Ansøgningsgebyret er det samme, uanset om I ønsker at søge certificering af ét eller 10 borde. Derudover er det altid muligt at få tilføjet produkter eller justeret på de godkendte produkter under licensens gyldighedstid.

3. Sørg for en komplet ansøgning

Udfyld altid hele ansøgningsskemaet og medsend den tilhørende dokumentation, inden I sender det til Miljømærkning Danmark. Det er med til at sikre, at ansøgningen er komplet og dermed hurtigt kan behandles. Tag endelig fat i Miljømærkning Danmark, hvis I får spørgsmål undervejs i processen.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064