23948sdkhjf

Velux og Jysk blandt Danmarks mest solide

En gennemgang af årsrapporterne fra landets 50 største virksomheder viser, at Jysk og VKR-koncernen ligger helt i top, når det kommer til modstandskraft.

Det skriver Berlingske Business, som har foretaget analysen.

Hvor de seneste måneder har stået i de suspenderede forventningers tegn, og danske virksomheder over en bred kam har indstillet sig på at blive ramt af coronaens konsekvenser, er der ifølge mediet opmuntrende læsning at finde i diverse årsrapporter. De viser nemlig, at virksomhederne i dag er langt bedre polstrede, end de var i tiden op til finanskrisen.

Ifølge Ken L. Bechmann, professor i finansiering ved Copenhagen Business School, kan en af årsagerne til den øgede modstandsdygtighed være, at en del af landets virksomheder gjorde sig dyrtkøbte erfaringer under finanskrisen.

– Selv om vi en gang i mellem siger, at hukommelsen er deprimerende kort på de finansielle markeder og hos virksomhederne, så tror jeg, at sporene fra finanskrisen skræmmer. Mange virksomheder har ud fra overvejelser om risiko og finansiel fleksibilitet fundet det fornuftigt ikke at køre tilbage i samme spor som op til finanskrisen, hvor mantraet stort set var: jo mere gæld, jo bedre, siger Ken L. Bechmann til avisen.

VKR og Jysk i top
Særligt godt ser det ud for VKR-koncernen, som med en soliditetsgrad på 81 pct. topper listen. VKR kom ud af regnskabsåret 2019 med rekorder på både top- og bundlinje, mens egenkapitalen voksede til hele 19,2 mia. kr. I den forbindelse fortalte adm. direktør Mads Kann-Rasmussen, at man i koncernen, der står bag Velux og Dovista, forventede at blive ramt af coronaens konsekvenser.

– Vi regner med, at det vil ramme relativt hårdt, og fordi vores finansielle portefølje er så stor, vil det også kunne ses på bundlinjen, og det kan vi leve med – noget andet er, hvordan det vil ramme de forskellige forretningsområder, sagde Mads Kann-Rasmussen dengang til Wood Supply.

VKR følges på listen af navne som Rockwool, Equinor, Grundfos og Lego, mens Jysk med en soliditetsgrad på 62,5 pct. indtager sjettepladsen. På trods af at virksomheden under coronaens hærgen har været tvunget til at lukke 2000 butikker verden over, er koncernchef Jan Bøgh da heller ikke i tvivl om, at linnedgiganten nok skal klare skærene.

– Jysk står også solidt i dag på trods af, at vi selvfølgelig får en ordentlig øretæve, som vi ikke kender størrelsen af, før vores regnskabsår rinder ud 31. august. Men det kan vi absorbere, fordi vi har en god finansiel og likvid situation. Så vi er der helt sikkert på den anden side af coronakrisen, siger Jan Bøgh til Berlingske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094