23948sdkhjf

Pressemeddelelse fra Farusa Emballage

En af Farums ældste virksomheder ekspanderer. Virksomheden Farusa emballage, grundlagt i 1923, var i midten af tresserne Danmarks største producent af øl- og sodavandskasser, med mere end 100 ansatte.
I dag er det helt andre ting som produceres i virksomheden, nemlig eksportemballage af meget, meget kraftig bølgepap. Kasserne, som ofte er skræddersyede til sarte, dyre, tunge eller rustfølsomme produkter, er lavede af en helt speciel slags bølgepap, kaldet for Heavy Duty. Det er et materiale Farusa har produceret eksportemballage af siden 1968.

En normal papkasse er ca. 3-4 mm tyk. En Heavy Duty kasse derimod, er mellem 9 og 15 mm tyk.

Det specielle med materialet er at det er meget stærkt og vandafvisende. En kasse i pallestørrelse, kan nemt klare at der står 5 ton ovenpå den og den kan uden problemer stå i regnvejr i timevis uden at pappen bliver påvirket.

Farusa, som arbejder i hele Skandinavien, har kontor og produktion på Bygmarken i Farum, er lige gået i gang med en større ombygning og modernisering af produktionens faciliteter, som er helt tilbage fra 1963.

”Vi glæder os rigtig meget til at få mere plads og en fornyet maskinpark”, siger virksomhedens ledere og tredje generation ved roret, Arne Hammer.

”Grundet de seneste års stigende efterspørgsel på Heavy Duty emballage i Skandinavien, har vi haft hårdt brug for et større lager og en mere effektiv maskinpark. Nu bliver vores lager fordoblet og i produktionen kan vi producere både større emballager og i større mængder”.

Ombygningen beregnes være klar efter sommerferien.

Kilde: Pressemeddelelse fra Farusa Emballage, 24. maj 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094