23948sdkhjf

Der skal konkurreres om statens forskningsmidler

Det danske erhvervsliv og landets fagbevægelse ønsker, at der skal være mere konkurrence om de midler staten har afsat til forskning. Der skal således være en større grad af konkurrence mellem universiteter, andre offentlige institutioner og de private erhvervsliv om at få del i statens forskningsmidler.
Melding om øget konkurrence om statens forskningsmidler kommer fra flere kanter. Dansk Industri, der repræsenterer dansk erhvervsliv, har strikket forslaget sammen i samarbejde med Akademikernes Centralorganisation og Centralorganisationen af industriansatte i Danmark.

Ved at skærpe konkurrence, kan der skabes alliancer mellem offentlige universiteter og private virksomheder. På den måde kan Danmark vinde globaliseringskapløbet, lyder det fra de tre organisationer, der er kommet med forslaget.

- Hvis vi vil satse på eliten og den absolutte spidskompentence, så må vi også sikre, at pengene falder ned hos eliten. Det gør vi bedst ved en konkurrenceproces i samfundet, hvor man måler sig mod andre, siger Ole Krog, direktør i DI, til Berlingske Tidende.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er positiv over for forslaget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064