23948sdkhjf

Messeleverandør belønnet for domicil: Kåret til årets kontorbyggeri

De danske messestandsproducenter har ikke meget at glæde sig over i en tid, hvor landet er lukket ned og messer verden over aflyses eller udskydes i hobetal. Hos Ambiente kan man imidlertid glædes over, at virksomhedens domicil i Skanderborg netop er kåret til årets kontorbyggeri.

Teamet bag

Bygherre: Ambiente A/S

Arkitekt: Ardess Architecture and Design & Ambiente

Totalentreprenør: KT Erhvervsbyg

 

Sebastian Schroers, CEO i Ardess, udtaler:

- Det er en stor glæde for ARDESS at modtage prisen for Årets Kontorbyggeri 2020. Projektet indskriver sig i en typologi (domicil ved motorvejen) som mange gange savner ambitioner og arkitektonisk kvalitet uden at ”larme”, derfor er den faglige stolthed desto større, da projektets kerne netop har været at skabe nogle unikke rammer og gennemtænkte løsninger, som udfolder virksomhedens dna og virke. Et stedtilpasset arkitektonisk greb som balancerer et bygbart koncept og skarp økonomi til en atmosfærefuld helhed, ude som inde.

 

Per Henriksen, CEO i KT Erhvervsbyg, udtaler:

- Ambientes nye domicil er kulminationen på et stærkt samarbejde, hvor den arkitektoniske, æstetiske og praktiske tænkning har været i fokus fra start til slut. I KT Erhvervsbyg er vi meget stolte over kåringen, som viser værdien af et tæt samarbejde, hvor parterne kan yde sparring og udvide hinandens horisont og visioner for erhvervsbyggerier, hvilket Skanderborgs Kommunes konstruktive tilgang også har bidraget til. Det gode samarbejde har også vist sig økonomisk ved, at partneringaftalen holdt sig under budget inkl. diverse tilvalg på trods af en forholdsvis kort byggeperiode.

Det er kursus- og konferencevirksomheden Norhcon, der i sidste uge overrakte prisen for Årets Kontorbyggeri 2020 til projektteamet bag Ambientes nye domicil i Skanderborg. En offentlig afstemning og en fagjury understregede, at det kombinerede kontor- og produktionsmiljø har nået nye højder. Juryen fremhævede blandt ander, hvordan bygningen afspejler virksomhedens DNA såvel ude som inde.

– Målsætningen var at bygge noget, der ikke er set før, og som får folk til at sige wauw. Og frem for alt et sted, der er fedt at arbejde og være. Helt fra starten besluttede vi, at budgettet ikke måtte være en begrænsning, men en mulighed for at udfordre vores egen kreativitet. Vi er meget stolte af at vinde Årets Kontorbyggeri 2020 for Ambientes hovedkontor i Skanderborg. Vi vil gerne bruge prisen for Årets Kontorbyggeri 2020 aktivt, som et vidnesbyrd om, at god indretning ikke behøves at være forbeholdt de få, men at penge strækker langt, når man udfordrer konventionerne, udtaler Michael Skjødt, kreativ direktør i Ambiente, i en pressemeddelelse.

Gennemtænkt til mindste detalje
Ambiente betyder atmosfære på spansk, og det er derfor ikke tilfældigt, at det lige netop er den gode atmosfære, der er i centrum i det nye 11.500 kvm. store domicil i Skanderborg.

Bygningen til 50-100 ansatte rummer administration, lagerhal og produktion for Ambiente, der designer og bygger messestande, butikker og indretter domiciler for andre virksomheder. Visionen og ambitionen har været at skabe fremtidens domicil med fleksibilitet, velvære og ”value for money” i fokus – byggeriet kostede således omkring 30 pct. mindre, end hvad projekter i den størrelse normalt koster.

– Udvendigt ser den minimalistiske facade i beton og stål ikke ud af noget specielt. Men indenfor bliver man mødt af en verden af lys, rummelighed og ikke overraskende; atmosfære. Stilen er rå med ubehandlede betonvægge og synlige el- og ventilationsanlæg. Den rå stil brydes af White City: 18 hvide ”huse” stablet forskudt oven på hinanden, og så den store grønne atriumgård med overdækket terrasse. Ganske enkelt en drøm af et domicil, skriver Norhcon i pressemeddelelse.

Også årets fagjury har lagt vægt på stemningen i byggeriet.

– Nordisk, minimalistisk, tidløst, funktionelt og gennemtænkt ned til mindste detalje, men samtidig smukt, moderne og stemningsfuldt domicil. En unik atmosfærefyldt bygning designet til at skabe gode rammer om medarbejderne, udtaler juryen blandt andet, og også anvendeligheden er fremhævet.

– Bygningen afspejler ude som inde virksomhedens DNA, men er samtidig designet på en sådan måde, at den er anvendelig for mange andre typer virksomheder, hvilket sikrer en bæredygtig, fremtidig brug for huset.

Fakta om kåringen

Det er første gang, Nohrcon uddeler Årets Kontorbyggeri

Jury vurderede indkomne forslag og nominerede 4 projekter

Offentlig afstemning om de 4 projekter.

Fakta om vinderprojektet:

Hvor: Skanderborg ved E45

Type: Atriumdomicil

Byggeform: Nybyggeri

Færdigt: September 2019

Areal: 11. 500 m²

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125